#Veganfriendly #Certified #Sisterhood #Unisex
#Togetherness
#Sustainable
#Responsibility
#Equality
#Diversity
#Multicultural
#Oneworld
#Noboarders
#Crueltyfree

Green Little Heart's Community! Who are we?

A Greater Us! Green Little Heart

Din hållbara och etiska Marknadsplats – en Impact plattform full med inspiration, kunskap, gemenskap och mer hållbar shopping!

Vi på Green Little Heart vill möjliggöra fler gröna, hållbara och medvetna val för privatpersoner och företag. Att leva hållbart är att ta stort ansvar. Green Little Heart är en marknadsplats och Impact plattform där vi samlar kunskap, inspiration, vårt Community – tillsammans med varumärken som gått igenom vår screeningprocess för att göra det lättare för dig att leva och handla mer hållbart. Med ökad kunskap skapar du utrymme för fler medvetna val i din vardag. Det kommer att göra stor skillnad för våra djur, vår planet och för oss som människor.

Vi har samlat etiska, hållbara och naturliga produkter tillverkade av varumärken vars produktion har högt ställda villkor. Vill du läsa mer om hur vi väljer varumärken så kika in här, där du kan läsa mer om vår screening. Idag har vi över 100 varumärken med på vår resa, kategorier som mode, skönhet och hälsa. Vi är också en matchmaker för företag som letar kunskap, inspiration och samarbetspartners. I begreppet hållbart inkluderas även mänskliga rättigheter där kvinnor och barn är särskilt utsatta, för allt hänger ihop – i ett och samma ekosystem.

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något!

Green Little Heart Movie

COMMUNITY

Hur gör vi rätt?

Vi har alla en stor möjlighet att påverka –  de val du gör – gör skillnad. Green Little Heart vill lyfta, inspirera och dela med oss av vår kunskap och våra tips så att vi alla kan ta gröna steg mot ett mer hållbart samhälle. Det är i kraften av samförstånd som magi sker och förändringar händer.

Det än mer tydligt hur viktigt det är att vi agerar tillsammans – som en värld och en planet. Där vi som människor behöver förändra hur vi konsumerar och tänker. Det kan vara svårt, men vi på Green Little Heart vill göra det lättare. Du ska inte behöva lägga alltför mycket tid på ta reda på hur – det har vi redan gjort!

Allt som finns här och nämns på vår Impact plattform har en Green Little Heart stämpel. De företag och inspiratörer som syns här har alla tagit ett grönt ansvar för hållbarare produktionskedjor, rättvisare arbetsförhållanden mm. Vi lyfter även särskilt utsatta och är sjyssta företag.

Som Annika Sundin skirver i vår artikel: Cirkulenter är framtidens konsumenter “Det är inte helt lätt att göra rätt idag som konsument. Vi konsumenter får jobba hårt för att veta vad som är hållbart. Vi behöver därför få hjälp med förändringen och omställningen både från företag och politiken. Företagen måste fatta modiga beslut, prova nya vägar och ställa om sina affärsmodeller från slit och släng till cirkulära modeller. Och politikerna måste se till att få systemomställningen på plats genom att stifta nya lagar. Men med det sagt, det är klart att vi konsumenter kan påverka och ta ansvar! Så ansvaret ligger på alla tre nivåer (konsument, företag och system), men vi som konsumenter kan redan idag börja fundera på våra värderingar och de normer som vi kanske lite slentrianmässigt anpassar oss efter.

Vi kan nog de flesta av oss erkänna att vi bara gör vissa saker av gammal vana och eftersom “alla andra gör så”. Det kanske är dags att storstäda bland både värderingar och vanor? Vi konsumenter kan förändra våra invanda beteenden. Vi kan ifrågasätta normer, kräva förändring och använda vår plånbok på ett sätt som gör att företagen måste ställa om och politikerna påskynda sina beslut.

Från konsument till cirkulent

Att vara cirkulent är att vara den nya tidens konsument. Men hur blir man en cirkulent? Jo, minska din nykonsumtion och satsa endast på sådant som kommer leva länge. Ta hand om det du har genom att lappa och laga. Cirkulera genom att köpa/sälja på second hand, byt, hyr, dela, låna och återbruka. Och välj lokalt och hantverksmässigt producerat. Vill du underlätta lite för dig, prioritera att handla från butiker och plattformar som redan har gjort en del av jobbet och har valt ut varor och produkter med riktigt hög standard som till exempel Green Little Heart!

Välkommen!

Select your currency

Main Menu

0