Hållbar Livsstil

Impact yourself!Varför är det så viktigt att ha en hållbar livsstil?

Idag, mer än någonsin är det viktigt att vi har koll på hur vi lever och vilka avtryck vi lämnar efter oss, då vi som konsumenter har en stor möjlighet att påverka vår klimatpåverkan i alla de val vi gör. Det är viktigt att vi med omsorg väljer vilka varumärken som vi vill ha en relation till och det tar faktiskt inte lång tid att lära sig nya vanor. En hållbar livsstil handlar om att till exempel titta på “om oss/about us” på varumärkets hemsida innan du klickar hem deras produkter gör skillnad – detta för att säkerställa att de har en tydlig hållbarhetsprofilering. Se efter vilka certifieringar som efterföljs och hur deras klimatpåverkan ser ut. Se även över dina matvanor, kan du bättre planera dina måltider och ta vara på resterna för att minska ditt matsvinn? På Green Little Heart vill vi värna om en hållbar livsstil men även om social rättvisa och inkludering. Modebranschen har mycket att svara upp till nu för att ändra exploatering av anställa i produktionsländer som till exempel Pakistan där det finns en stor textilindustri. Branschen borde jobba mer mot tillverkningssättet Made to order, anser vi på Green Little Heart. Kvinnor och barn är alltid extra utsatta och det är därför extra viktigt att säkerställa att de varumärken som vi samlar här på Green Little Heart inte bara har koll på sina material och ingredienser utan också att de tar ett stor samhällsansvar och bidrar till social rättvisa, inkludering, mångfald. Samt att de har en kommunikation som visar det!

COMMUNITY

HOW GREEN IS YOUR HEART? JOIN OUR COMMUNITY - YOUR SAFE PLACE!

I begreppet hållbart inkluderas även mänskliga rättigheter där kvinnor och barn är särskilt utsatta även strukturella faktorer och medmäsnlighet, utöver de eknomiska och produktionsrelaterade faktorerna. Allt hänger ihop. I ett ekosystem. Vi har alla ett ansvar. Du kan göra skillnad. Men har shamar vi inte, vi lyfter och inspierar. Vi delar med oss av vår kunskap och våra tips så att vi alla kan ta gröna steg mot ett mer hållbart samhälle.

Det är i kraften av samförstånd som magi sker och förändringar. Efter denna pandemi som vi nu genomlever är det än mer tydligt hur viktigt det är att agera som en värld. En planet. One human race. Där vi som människor behöver förändra hur vi konsumerar. Det kan vara svårt.

Vi på Green Little Heart vill göra det lättare. Du ska inte behöva lägga alltför mycket tid på search. Det gör vi. Allt som finns i vårt gröna universum har en Green Little Heart stämpel. Inte bara tar dessa företag eller inspiratörer ansvar för produktionskedjan, som måste vara hållbar, utan även aktivt arbetar för säkerställa att rättvisa förhållhanden som konstant förbättra råder.

So How Green is your Heart today? Maybe just a green dinner today It’s ok.