Varför behöver vi kosttillskott?

Kanske sträcker du dig dagligen efter den där burken med D-vitamin, den andra med fiskoljepiller/Omega3 och flaskan med blutsaft. Men kanske undrar hur bra de verkligen fungerar och om de är bra för din kropp?

För många räcker det med vanlig mat för att få i sig det kroppen behöver men det förutsätter att du får i dig en varierad kost med allt från vitaminer och mineraler till fett, proteiner och kolhydrater. Men i den hektiska värld vi idag lever i, är det inte alltid säkert att du får i dig den kost din kropp önskar. Ibland kan därför ett kosttillskott av ett vitamin eller mineral behövas för att komplettera kosten och fylla de “luckor” som maten du äter inte täcker. De ska alltså inte ersätta en fullvärdig kost utan vara precis som det låter, ett tillskott när kosten inte räcker till.

Vad just din kropp saknar och vad du behöver tillskott av är väldigt individuellt, det enklaste sättet att komma fram till vad du bör eller inte bör äta är att ta hjälp. Rådfråga din vårdcentral om dem kan hjälpa dig att ta prover och få råd eller om de kan hänvisa dig till annan expert. Några av de allra vanligaste kosttillskotten är:

Your Super

I Novaconcepts utbud igår ett märke från Tyskland som heter Your Super. Stor fokus läggs även här på att minska mängden plast. Your Super grundades av Kristel De Groot och Michael Kuesh som båda var tennisspelare på hög nivå när hälsan vacklade. Tillsammans har de utvecklat flera olika fina mixer av fina naturliga aktiva ingredienser – med fokus på olika saker som maghälsa, hormonhälsa och mycket annat bra.

Wissla of Sweden!

Fantastisk fint svensk varumärke som inte bara har mycket bra vitaminer och mineraler, förpackningarna är också plastfria!

B12 – Vitamin B12 behövs för att kroppen ska kunna bilda röda blodkroppar. Om du har för lite B12 kan du få blodbrist. B12 tillverkas inte i kroppen, utan du får i dig det genom maten. B12 finns i mat från djurriket, främst i kött och mejeriprodukter. Är du vegan eller vegetarian är det därför mycket viktigt att tillföra vitamin B12 i sin kost.

WISSLA of Swedens vision är att erbjuda kosttillskott av högsta kvalitet som dessutom är paketerade i 100% plastfria  förpackningar. WISSLA har tre grundkriterier för sina ingredienser: 

Bättre biotillgänglighet:

Biotillgänglighet handlar om i vilken utsträckning du tar upp kosttillskottet i kroppen i stället för att det bara passerar förbi. Det här är något som är väldigt förbisett och som många inte tänker på. Det är viktigt kroppen kan ta upp vitaminerna och mineralerna. Annars uteblir effekten. 

Alltid veganskt:

För mindre påverkan på djurliv och för att produkterna ska passa alla.  

Premium ingredienser:

Det vi äter är så viktigt för vår hälsa att det vi stoppar i oss måste vara högsta kvalitet. Bara från erkända och certifierade leverantörer. 

Plastfria förpackningar

En plastfri revolution är på gång både för miljön och hälsans skull. Många känner till plastens negativa konsekvenser för miljön. Plast hamnar tyvärr väldigt ofta i naturen men även plast som lämnas till återvinning är svår att återvinna. 

Du hittar WISSLA of Sweden’s sortiment av kosttillskott HÄR!

C-Vitamin – C-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion. C-vitamin är också en antioxidant som bidrar till att skydda cellerna i kroppen. 

D-Vitamin – Reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. Brist på D-vitamin kan orsaka rakit. D-vitamin är ett av de få vitaminer vi riskerar att få för lite av och därför behöver många tillskott av detta vitamin. D-vitaminen bildas i huden när den exponeras för solens ljus. Vi som bor på Nordliga breddgrader har inte möjligheten att få i oss så mycket D-vitamin via solen under vinterhalvåret därför anser många forskare att det kan vara en bra ide att ta detta tillskott under denna tid.

D3-Vitamin bidrar till:
– Immunsystemets normala funktion
– Normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor
– Normal kalciumnivåer i blodet
– Att bibehålla normal benstomme
– Att bibehålla normal muskelfunktion
– Att bibehålla normala tänder
– Vitamin D har en roll i celldelningsprocessen

Omega3 – har många olika uppgifter i kroppen och behövs bland annat för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler. De påverkar också regleringen av blodtrycket, hur njurarna fungerar och vårt immunförsvar. Varför vegansk Omega? Jo, 👉🏽 Världshaven mår allt sämre och överfiske är en av orsakerna.
För att producera Omega-3 krävs mycket fisk. Bara för att fylla en burk går det åt 600 sardiner.
Green Omega 3 är en unik produkt med en växtbaserad källa som erbjuder naturligt höga nivåer av både EPA och DHA. De hälsosamma fetterna som stöder bla hjärna och ögon hälsans funktion
Dessutom en omega som inte härsknar.

Magnesium – Alla organ i kroppen behöver magnesium, speciellt hjärtat, musklerna och njurarna. Mineralen bidrar även till uppbyggnaden av tänder och ben. Den aktiverar enzymer, bidrar till energiproduktion och är involverat i regleringen av bland annat kalcium, koppar, zink, kalium och D-vitamin i kroppen.

Just nu har vi ett fint erbjudande på D-Vitamin. Köp två stycken och få en Green Omega med som gåva, värt 229,-

Använd koden GreenOmega!

YourSuper

Vitaminer Tillskott

Select your currency

Main Menu

0