Barr Sweden – ekologiska hudvårdsprodukter från skogarna i Norrland

Att vara varsam är viktigt. Att vara varsam mot sin familj, vänner, partner, främlingar, mot planeten, djur och växter och viktigast av allt, att vara varsam mot sig själv. Att vara snäll och varsam mot huden är speciellt något vi borde uppmärksamma oftare då kroppen är vårt tempel. Samma filosofi lever Barr Sweden efter - att vara varsam mot människor, djur och miljön. De har skapat ett utbud av produkter för både barn och vuxna med känslig hud. Varje enskild produkt är utformad för att återskapa den naturliga balansen i huden och även för att främja en hälsosam hud.

Idag intervjuade vi Rikard, grundare och CEO för Barr Sweden där vi fick lära oss mer om hans företag och produkterna.

Berätta lite om dig själv, vad inspirerade dig att skapa Barr Sweden?

Vi är ett prisbelönt hudvårdsföretag baserat i norra Sverige och vår geografiska position är en starkt bidragande källa till inspiration för våra produkter. Alla produkter från Barr är 100 % naturliga och innehåller en hög grad av ekologiska ingredienser. Allt började med kärlek och fokus när vår son föddes och som nya föräldrar förstod vi hur mycket det fanns i vår omgivning som var artificiellt och icke-organiskt. Några av dessa är dessutom skadliga och vi ville hitta ett alternativ. Vi bestämde oss för att själva skapa giftfria produkter.

Vad betyder namnet Barr Sweden för er?

Vi bor mitt på landet med just barrskog omkring oss!

Vi ser att ni vunnit väldigt många priser – gratulationer till det! Var det någonsin avsiktligt och ett mål för er att bygga ett sådant prisbelönt varumärke?

Vårt mål var alltid att ha bra produkter med högkvalitativa ingredienser som fungerar och vi ser alla våra priser som ett bevis för vårt mål.

Är ni certifierade enligt rådande miljöcertfieringsplan? Om så är fallet, vilken då och varför?

Nej, vi har inga certifieringar på våra produkter. Vi har börjat sätta oss in i processen men inte bestämt hur vi ska göra ännu.

Barr Sweden – ekologiska hudvårdsprodukter från skogarna i Norrland produkter

Ordet “naturligt” betyder så olika för olika personer. Vad betyder det för dig?

Naturligt betyder “feel good” för oss.

Vilka konserveringsmetoder använder ni för att era produkter ska förbli fräscha och ekologiska?

Vi använder naturliga konserveringsämnen. Med naturliga menar vi ingredienser som kan hittas i naturen.

Om du skulle förklara för en tonåring vad som är det väsentliga med hudvård, hur skulle du då beskriva det?

Att vara skonsam mot huden och hålla den ren. Massera efter du solat, simmat eller när du än är i en situation då huden kan bli torr och irriterad. Ta väl hand om din hud när du är ung. Det gör att den naturliga elasticiteten stannar kvar när du bli äldre.

Berätta mer om era bästsäljande produkter och vad som gör dessa så speciella?

Våra Mother & Child-produkter – babyolja och gravidmageolja – är i dagsläget våra bästsäljare. Dessa är väldigt rena och parfymfria produkter som funkar väl på känslig hud. Inom ansiktskategorin är det Multivitamin Facial Cream som säljer bäst. Ett enkelt val för vardagens rutin som innehåller vitaminer och antioxidanter.

Vilken är din hudvårdsfilosofi och vilka produkter använder du och din familj dagligen?

Vår filosofi är att produkterna ska vara rena och utan konstiga ämnen – produkter som enkelt absorberas av huden och gör sitt jobb. Vi använder Organic Baby Oil och Snow Body Oil dagligen, speciellt under vintern, som ett bra sätt att ta hand om vår hud.

Barr Swedens priser

Barr Swedens utmärkelser

Läs mer om Barr Swedens priser på deras hemsida: https://barrsweden.com/awards/

Gå till Barr Sweden

Hållbar beauty

Select your currency

Main Menu

0