COSMOS ECOCERT – en certifiering för ekologisk och naturlig hudvård

COSMOS står för COSMetic Organic and natural Standard certifieringen som gör att organiska eller naturliga kosmetika kan kommersialiseras världen över.

Vad är COSMOS?

COSMOS-standardunderskriften är en konsumentgaranti för ekologiska och naturliga kosmetika som du kan lita på. Hittills har över 17 000 produkter i 60 länder COSMOSs ORGANIC eller COSMOS NATURAL signatur. Över 7000 ingredienser har COSMOS CERTIFIED certifiering.  Över 6000 råvaror har  COSMOS godkända certifierng. Så håll utik efter dessa certifieringar när du shoppar din skönhetsprodukter. COSMOS-certifiering definierar de kriterier som företagen måste uppfylla för att kunna garantera för sina kunder att deras produkter är äkta ekologiska eller naturliga som produceras enligt högsta möjliga hållbarhetspraxis.

Lite av det du kan förvänta dig av COSMOS certifierade produkter:

Miljövänliga produktions- och bearbetningsprocesser med respekt för människors hälsa.

Utveckling av begreppet hållbara kemikalier

Ansvarsfull användning av naturresurser

Respekt för biologisk mångfald

Frånvaro av petrokemisk ingrediens (utom godkända konserveringsmedel): parabener, fenoxietanol, parfymer och syntetiska färgämnen

Inga GMO odlade ingridienser

Återvinningsbara förpackningar

ekologiskt miljö green little heart certifiering cosmos

Ecocert Certifierng

Alla produkter som marknadsförs med Ecocert-logotypen har verifierats: från sammansättning till bearbetning och förpackning. Konsumenterna erhåller en transparent information om innehållet av naturliga och organiska ingredienser som visas på produkterna.

Naturligt ursprung

Alla ingredienser är från naturligt ursprung förutom en begränsad godkänd ingredienslista (inklusive konserveringsmedel) som är godkända i liten mängd.
I genomsnitt innehåller Ecocert-certifieringsprodukter 99% ingredienser med naturligt ursprung.

Främja ekologiskt

En skönhetsvårdsprodukt är COSMOS Ekologiskt-certifierad endast om:

95% av de växter som den innehåller är ekologiska

Minst 20% ekologiska ingredienser finns i den totala formeln (10% för sköljmedlesprodukter)

Obs: vatten eller mineraler betraktas inte som “ekologiska” eftersom de inte kommer från jordbruk. Eftersom vatten är en viktig komponent i många kosmetiska formuleringar, innebär det en utspädning av andelen ekologiska ingredienser ur den totala produkten. Därför kan t.ex. kan en massageolja som inte innehåller vatten visa upp till 100% organiska ingredienser.

ekologiskt miljö green little heart certifiering cosmos

För vem är denna ekologiska certifiering?

Producenter av råvaror, tillverkare, varumärken eller någon aktör inom kosmetikbranschen.

Varför Ecocert?

Med nästan 30 års erfarenhet av revision och certifiering av ekologiska produkter i Frankrike och i mer än 130 länder är Ecocert världens ledande specialist på certifiering av hållbara produktionsmetoder.

6 Comments

Comments are closed.

Select your currency

Main Menu

0