+Three°°° – veganska väskor i upcyclad plast och naturgummi från regnskogen i Amazonas

+Three°°° – veganska väskor i upcyclade material och naturgummi från regnskogen i Amazonas

+Three°°° är ett italienskt modemärke som tillverkar veganska väskor i innovativa material som Seaqual (återvunnen plast från havet) och naturgummi från regnskogen i Amazonas. Deras engagemang för stil, kvalitet, människor och miljön gör väskorna perfekta för de som vill ha riktigt snygga hållbara och etiskt producerade veganska väskor.

Företaget är fast beslutet om att ha klimatneutrala försändningar genom att klimatkompensera för de beräknade utsläppen genom att investera i projekt för miljövård. Deras bidrag går till projekt som baseras på FN:s Clean Development Mechanism.

Ett av de projekt företaget arbetar med är Ethical Fashion Initiative. De stödjer marginaliserade grupper och syftar till att utveckla ett hållbart modesystem. De har också fört +Three°°° i kontakt med organisationer som tillverkar tyger i samma land som varumärket är verksamt.

Varumärkets namn kommer från de tre grader FN förutspår kommer vara livsavgörande. Enligt deras prognos kommer jordens medeltemperatur stiga med tre grader om vi fortsätter överkonsumera. Det kommer att vara förödande för ekosystemen. +Three°°° är ett symboliskt namn som påminner oss alla om den gigantiska påverkan vi har på vår planet och hur en så liten temperaturförändring kan leda till fruktansvärda konsekvenser.

+Three°°° har nyligen släppt sin andra kollektion Wave. Den är framtagen i 100 % återvunnen polyester, varav 78 % är Seaqual Yarn (högkvalitativt polyester från Seaqual Initiative som består av 100 % återvunnen och upcyclad polyester från havet). Det symboliserar den produktiva och ekologiska potentialen i den cirkulära ekonomin. Varje väska i Wave-kollektionen är tillverkad av återvunnet material och blir också själv till återvinning vid slutet av väskans liv. Kollektionens användning av återvunnet material har också certifierats.

“Andelen återvunnet material är certifierat i enlighet med ISO 14021 medan andelen naturmaterial är certifierat av LBS – ett auktoriserat certifieringsorgan – utifrån GRS-certifikat (Global Recycle Standard) eller officiella analyscertifikat från leverantörerna.”

I dag intervjuade vi Lorenzo Braccialini från +Three°°° och vi är glada över att kunna dela med oss av lite intressant information om hans arbete.

Kan du berätta lite om dig själv och hur +Three°°° kom till?

Jag kommer från en välkänd familj med entreprenörer inom modeväskor och accessoarer för damer. Sedan 2017 ägs familjeföretaget inte längre av min familj, men redan 2005 började de investera i hållbara accessoarer genom varumärket Amazon Life, då förvärvat från Brasilien. I maj 2020 köpte jag personligen tillbaka Amazon Life och genom noggrann och fullständig rebranding har jag skapat det nya varumärket +Three°°°, inspirerat av det tidigare märket, men med mer ambitiösa och aktuella mål, anpassat efter de förändringar som har skett de senaste åren. Mina syskonbarn Carolina och Matteo stöttar mig i denna nya aktivitet.

Vilka är de viktigaste värderingarna bakom ert varumärke?

+Three°°° är grundat på principerna social etik, miljöhållbarhet och teknisk innovation.

Vem gör väskorna och var?

Vi samarbetar med Pelfim (Pelletteria Fiorentina Montecristo) som drivs av min äldsta bror Riccardo. Det är ett företag baserat i det florentiska distriktet för lädergods som producerar veganska väskor med hållbarhetscertifieringar till viktiga varumärken och hjälper oss genom att följa hela produktions- och logistikkedjan.

Vilka material använder ni till väskorna?

Vi utmärker oss själva genom ett noggrant urval av material utifrån minimal miljöpåverkan, etisk och hållbar produktion och användningen av den cirkulära ekonomins principer. Vi betonar återanvändning, återvinning, användningen av naturmaterial med låg miljöpåverkan och lokalt italienskt hantverk.

Vårt val av material baseras också på vad som finns tillgängligt för säsongen. Vi följer naturens cykler och rytm. Av den här anledningen fokuserar vi inte bara på ett material, utan arbetar med olika material i tre övergripande kategorier: etiskt (ekologiska tyger tillverkade av små producenter i en etisk distributionskedja), upcyclat (tyger som fås genom återvinning av icke-organiskt avfall, till exempel nylon från återvinningen av plastflaskor från havet) och natuligt (tyger gjorda av ekologiskt råmaterial som gummi från regnskogen i Amazonas, nässlor, bambu, bomull, linnen, jute och hampa).

+Three°°° – veganska väskor i upcyclad plast och naturgummi från regnskogen i Amazonas blomma väska

Berätta lite om gummit från regnskogen i Amazonas? Hur får ni tag i det?

Materialet – som kallas Treetap – består av lakan i råbomull täckta med naturlig latex utvunnen från Hevea brasiliensis-trädet (känt som gummiträdet) av seringueiros (gummiarbetare) bland urpsrungsbefolkningen i Boca do Acre-området i Amazonas.

Det är en lång och tidskrävande process som innefattar långsamt skördande av latex och att sedan breda ut det sju gånger på råbomullslakan. Därefter fixeras gummits polymerer under vulkningen (rökning). Sedan ger torkningen produkten dess karateristiska mörkbruna färg. Resultatet är ett naturmaterial som känns behagligt och är väldigt likt naturläder.

Hur kom det sig att du började jobba med det?

När vi tog över rättigheterna att använda det i 2005 så bestämde vi oss för att importera det här materialet i ungefär 10 år för att använda det till att göra väskor. I dag används samma rättigheter för att använda materialet i tillverkningen till +Three°°°.

Skulle du säga att det är ett slitstarkt material som håller länge?

Verkligen. Om det sköts om väl med lämplig olja så att materialet inte torkar ut.

Arbetar ni med några lokala samhällsgrupper i Amazonas? Om ja, vilka? Är urbefolkningen involverade i produktionen?

För många år sedan skaffade vi, genom Amazon Life-varumärket, en betydande mängd naturgummi producerat av seringuiros i Boca do Acre-området i regnskogen i Amazonas.

Ni använder också Seaqual. Berätta mer om det och hur ni har valt att arbeta med det?

Vi letade efter det tyg som hade högst andel återvunnen plast och genom föreningen Seaqual Initiative hittade vi rätt material hos det spanska företaget Poveda. Vi har därför blivit licensinnehavare hos Seaqual Initiative och blivit Seaqual-vänner med certifieringen av Seaqual-tyget.

Upplever du att det är enkelt att hitta återvunnen marin plast i Italien?

Vi hittade det i Spanien.

Vilken är er favoritmodell av väskorna?

Vår favoritmodell är den stora toteväskan i Native-kollektionen.

Gå till +Three°°°

Se alla hållbara väskor

Select your currency

Main Menu

0