Ethical Summer Vibes- Lev mer hållbart i sommar 2

Ethical Summer Vibes: Lev mer hållbart i sommar

Nu kommer årets härligaste tid – sommaren. I år extra härligt eftersom livet återvänder efter corona. Men vilken sommar och vilket liv vill vi skapa? Vilken chans vi har att förändra! Kanske den bästa chansen någonsin. Oavsett om du är ledig eller inte, gör sommaren 2021 till starten på något nytt, något bättre. Kan en hållbar sommar vara en grym sommar? Här får du tips av Annika Sundin, greenfluencern, som inspirerar till medvetna, hållbara, val på kontot @medveten_i_stan.

Det börjar med en tanke

Det dryga året med corona har varit oerhört speciellt. Det kan ingen säga emot. Oavsett hur tiden har sett ut för just dig, är vi många som har börjat fundera på hur vi vill ha våra liv när samhället öppnar upp mer och mer. Trivs jag verkligen på jobbet? Står jag för arbetsgivarens verksamhet? Vill jag fortsätta att pendla till jobbet? Eller vill jag kunna cykla eller kanske vara mer flexibel och jobba mer på distans? Hur mår jag i min relation? Många relationer har testats, men vågar vi verkligen se på varandra med nya ögon? Har du ingen relation kanske du har hunnit tänka på hur du vill att en sådan ska se ut? Vad har jag för slentrianvanor? Reashopping? Resor? Köttbaserad kost? Och så var det det där med boendet. Vill jag bo som jag gör, där jag gör? Vill jag kanske få in mer natur i livet? Oavsett – livet är en helhet som består av många små delar och många val. Låt dem räknas. Alla val räknas. Låt dina tankar komma fram. Det är så det börjar, sedan kan vi agera. Agera mer medvetet hållbart och skapa ett bättre liv.

Efter tanken behövs inspiration

Finns det någon del i livet som du vill, eller kanske behöver förändra för att den inte är speciellt hållbar? Vill vi förändra något kan vi inte göra precis som vi alltid har gjort. Då behöver vi byta ut, börja med eller sluta med något. Slentrianshoppar du mycket nyproducerat till exempel? Eller vill du börja äta mer klimatsmart? Se till att rensa bland konton du följer som bara överöser dig med ohållbar sponsring och ohållbart leverne. Fyll på med konton som inspirerar dig till medvetet hållbara val. De intryck vi får varje dag är med och skapar våra vanor. Hur ser det ut i ditt flöde och din inkorg? Är det endast konton där som du mår bra av och som inspirerar dig till ett bättre liv?

Ethical Summer Vibes- Lev mer hållbart i sommar inspiration 2
Fyll på med konton som inspirerar dig till ett bättre liv. Photo by: Karen Lundquist

Och så action!

Så, kan en hållbar sommar vara en grym sommar? Självklart! Att leva hållbart är varken trist, dyrt eller svårt. Och vi kan njuta till fullo på ett nytt och bättre sätt än tidigare. Det gäller bara att veta var man ska börja. Du har chanser överallt, hela tiden. Ska du ut och sola? Grilla? Köpa nya kläder? Baka? Festa? Köpa ny inredning? Alltifrån det mest självklara, som att ta med vatten i en flaska hemifrån, till att inte lämna skräp efter sig, till att kanske plocka upp ett skräp eller två, till att lägga ekologiskt och gärna grönt på grillen, till snällt solskyddsmedel – både för dig och vattnet, till att köpa från svinnhyllan, till att välja klimatsmart transportmedel, till att köpa riktig kvalitet som kan leva länge och cirkuleras om och om och om igen. Det finns inget stopp på exemplen. Börja någonstans som känns naturligt och ta sedan nästa och nästa steg. Ta små steg framåt och kom ihåg att varje litet steg räknas. Och det viktigaste av allt – se till att sprida dina medvetna val och vanor så att fler blir inspirerade! Det är så vi gör största skillnaden.

Annika Sundin
Driver kontot @medveten_i_stan och delar aktivt med sig av hållbarhetstips till sina följare. Följ henne gärna och bli inpsirerad till att få in lite mer hållbarhet i din vardag. Och kom ihåg – ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Select your currency

Main Menu

0