Varumärken med ekologiska skönhetsprodukter

Det är glädjande att det idag finns flera företag inom skönhetsbranschen som satsar på naturliga ingridienser, ofta veganska och de är transparenta med hela sin produktionskedja.

Det gäller att som konsument verkligen titta på certifieringen och även innehållsförteckningen.

Vi har samlat några av dessa företag som arbetar för en grönare skönhetsindustri. Nästa gång du klickar hem dina skönhetsprodukter så kika lite extra på hur de är producerade, vilka ingredienser som används och hur det fungerar med deras förpackningar.

K-Beauty är kända för sina ingredienser från naturen. E Nature är ett exempel på det. Med hjälp av koreansk teknik och de säkraste och mest effektiva ingredienser har E Nature skapat ett helt otroligt varumärke på både insida och utsida. Ansiktsmaskerna är veganska med sojablad!  E Nature´s produkter innehåller inga djuringredienser, är fria från parabener, mineralolja och artificiella dofter.

Förpackningarna är helt ekologiskt framställda.

Squeeze Green Watery  är baserad på naturliga ingredienser. En perfekt daglig hudvårdsserie för dig med fet, kombinerad och normal

Squeeze Green Watery  är baserad på naturliga ingredienser. En perfekt daglig hudvårdsserie för dig med fet, kombinerad och normal hudtyp tack vare sin lätta formula och uppfriskande känsla.  

Birch Juice En ren, effektiv, björksav-baserad hudvårdsserie som är avsedd för att ge huden optimal fuktighet med rikliga antioxidanter. Björksav innehåller mängder med vitaminer för kroppen;  kalium, kalcium, proteiner, aminosyror och enzymer. Huvudingrediensen är vatten.

Cicaherb På grund av ingrediensens naturliga helande funktioner är Cicaherb Restore formula effektiv för regenerering, läkning och skydd av huden. Passar en torr och känslig hud.

Cicaherb Restore-linjen har den naturliga ingrediensen centella asiatica, en asiatisk medicinsk ört registrerad av Världshälsoorganisationen, känd att läka sår, regenerera huden och bota hudsjukdomar. På grund av ingrediensens naturliga helande funktioner är Cicaherb Restore formula effektiv för regenerering, läkning och skydd av huden. Passar en torr och känslig hud

Moringa Här finns rengöring för alla hudtyper. Moringaväxten är en enormt näringsrik trädväxt som i Afrika länge använts som näringsstöd till undernärda barn och kallas därför ”Livets träd”. Det bästa ur näringssynpunkt är att använda bladen torkade och malda till pulver och det är precis det som skett i denna effektiva rengöringsserie.

Lush är ett engelska hudvårdsmärke som präglas av underbara dofter, färger och färska produkter. De har sedan start varit vegetariska, naturliga och tar stor hänsyn till miljön. Det stöder flertalet charitys.

Alla företag som Lush köper produkter garanterar att inga tester har skett på djur.

Lush finns både som ehandel och fysiska butiker där hjälpsamma medarbetare berättar om deras ljuvliga sortiment!

 

estelle thild skönhet produkt beauty ekologisk organic green little heartEstelle & Thild är ett svenskt skönhetsmärke som startades av Pernilla Rönnberg. Inspirerad av sin döttrar, Estelle och Mathilde, ville hon bidra positivt med sin karriär. 2007 grundade hon sitt varumärke.

med visionen att skapa ett hållbart företag som tar hänsyn till både miljön och kommande generationer.
“Jag fick idén när jag fick mina barn Estelle och Mathilde, och kände då att jag ville göra något positivt med min karriär – något som gjorde skillnad. Jag ville skapa ett hållbart företag som producerar ekologiskt certifierade produkter utan att kompromissa på innovation, upplevelse eller resultat” går att läsa på hemsidan.

Pernilla Rönnbergvill bidra till en mer hållbar framtid och inspirera människor att göra hälsosammare och medvetna val.

Estelle & Thild erbjuder ett stort urval av Veganska produkter. All hudvård är veganska. Håll utkik efter Petakaninen. Sorimentetn inkluderar hudvård, kroppsvård, baby och smink. Estelle & Thild är COSMOS certifierade.

Deras förpackning är återvinningsbar och naturligtvis har ingenting testats på djur.

Alla deras produkter är fria från: parabener, mineraloljor, SLS, syntetiska färgämnen, syntetisk parfym, nanopartiklar, mikroplast och PFAS.

Maria Åkerberg Ekologisk hudvård green little heart beauty bäst ekologiska produkterMaria Åkerberg Ekologisk hudvård är ett familjeföretag från Frillesås på den svenska västkusten och Sveriges främsta ekologiska varumärke inom professionell hudvård.

Ända sedan starten 1995 har de arbetat för att göra världen vackrare, en giftfri produkt i taget. De vill fånga den naturliga skönheten med rena produkter som vårdar på djupet och ger resultat som verkligen varar. De kallar det Deepskin Organics.

Från deras egen fabrik erbjuder de djupverkande hudvård, hårvård och makeup för en vackrare värld, gjorda på helt naturliga mineraler och ekologiska ingredienser från växtriket. Inget annat.

Maria Åkerberg erbjuder produkter såsom: shampo, ansiktsolja, bad, peeling, balm, makeup, baby produkter, kost- och minetaltillskott osv.

dr hauschka ekologiskt hållbart skönhet produkter green little heartDr. Hauschkas hudvårdsprodukter är unika: noga utvalda växter från biodynamiskt eller ekologiskt kontrollerade gårdar hjälper huden att återfå näring och förnya sig.

Långt innan begreppet hållbarhet blev känt, har de fokuserat på ordets innebörd. Det naturliga kretsloppet och den vitala kraften av de råvaror som inte är skadliga för miljön är grunden för alla produkter från Dr. Hauschka..

Dr. Hauschkas erbjuder produkter såsom: ansiktsvård, kroppsvård, bad, makeup, kosmetiska behandlingar, osv.

bruns products produkter ekologiskt hållbart hår green little heartBakom BRUNS står frisörerna Cecilia och Johanna. Deras vilja att skapa en giftfri arbetsmiljö och hårvård med endast naturliga och ekologiska ingredienser, har lett fram till en unik hårvårdsserie av högsta kvalitet med fantastiska resultat.

Varumärket BRUNS består av en salong i Lund, en i Malmö, samt en egen fabrik där BRUNS produkter tillverkas. De har vunnit ett flertal priser för sina naturliga råvaror och genomtänkta miljöfilosofi, sponsrar organisationer som ligger dem varmt om hjärtat och fortsätter att skapa estetiskt tilltalande produkter som gör skillnad för kund, yrkeskår och miljö.

BRUNS erbjuder produkter såsom: hårtvätt, hårserum, styling, kropssvård, osv.

neal's yard remedies ekologiska produkter skönhet hud kropp green little heartNeal’s Yard Remedies är en modern apotekare som skapar prisbelönta, naturliga och organiska produkter inom hälsa och skönhet. Grunden ligger i deras övertygelse om att yttre skönhet och inre hälsa ska vara i perfekt balans.

De använder den högsta möjliga andelen organiska ingredienser. Med hjälp av etiskt framställda örter, botaniska produkter och eteriska oljor, handarbetar deras experter potenta blandningar av kärlek, vetenskap och natur.

Neal’s Yard Remedies erbjuder produkter inom: hudvård, bad, kroppsvård, aromaterapi, välbefinnande, osv.

kora organics produkter ekologiskt skönhet ansiktKORA Organics-produkter är av högsta kvalitet. Deras speciella ingrediens “Noni” kommer från Noni Fruit och är en “super fruit” som används för att läka kroppen både inifrån och ut.

Var och en av deras produkter innehåller högpresterande organiska och naturliga ingredienser som; antioxidant-rika Noni-extrakt, Jojobaolja, Aloe Vera, eteriska fettsyror, växtbaserade extrakt, eteriska oljor, vitamin A, C och E och många andra mycket aktiva, föryngrande och påfyllande ingredienser.

Deras produkter drivs med Rose Quartz, en kristall som tros bära en lugnande energi för att uppmuntra till kärlek och acceptans av oss själva och andra.

KORA Organics-produkter är alla certifierade ekologiska och certifierade  i enlighet med COSMOS strikta standarder, så du vet exakt vad du lägger på din hud – inga sulfater, parabener, syntetisk doft, syntetiska färger, TEA, DEA, glykoler, silikoner, PEGS, Etoxylat-, Formaldehyd- eller Formaldehydderivat används.

Varje produkt anses “cruelty free” alltså inte testad på djur och fri från några tillsatta herbicider eller bekämpningsmedel.

KORA organics erbjuder produkter som: Hudvård, kroppsvård, skönhetsbehandlingar, osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select your currency

Main Menu

0