Gua sha – en av de trendigaste hudvårdsbehandlingarna just nu

Gua sha-verktyget som har använts inom kinesisk medicin i tusentals år finns nu, med de gamla teknikerna, i ny tappning. Alla verkar besatta av detta i sociala medier och vill implementera detta i sin egna hudvårdsrutin. Så vad är egentligen gua sha och hur fungerar det?

Gua betyder “skrapa”. Det är en kinesisk teknik där man skrapar huden i medicinskt syfte med ett speciellt verktyg som en gua sha-kristall eller gua sha-sten (kallas ibland också gua sha-kam). De börjades användas för ansiktsbehandling i form av lymfdränage, alltså en mjuk massage på lymfkörtlar vilket ska vara antiinflammatoriskt och för en bättre blodcirkulation. Verktyget som används är ofta gjort av kristall som rosenkvarts, koppar, grön jade eller liknande. Detta verktyg appliceras mot ens hud där repetitiva, stora strykningar, med ett visst tryck då detta ska öka blodflödet och avlägsna gifter. Det kinesiska folket menar att detta kan “skrapa bort” eventuellt dålig energi, öppna upp chi och harmonisera den goda energin.

Ytterligare fördelar:

Terapeutiska: Det gör musklerna avslappnade tack vare den skrapande rörelsen från gua sha vilket försiktigt bryter upp muskelvävnad och hjälper ansiktet, eller kroppens spänningar, motverkar förkroppsligad stress och utmattning.

Ett tips vid användning av gua sha: Det fungerar bäst om du först applicerar en face mist, serum eller olja för att minska risken för friktion och gör rörelserna med stenen så långsamt du kan med en 15–4-gradig vinkel. Glöm inte nackområdet och var varsam vid utförandet.

Just nu har vi en fint erbjudande om 3 för 2. Du hittar det här!

Börja med gua sha – välj en kristall eller sten och kombinera med en olja

Just nu har vi en fint erbjudande om 3 för 2. Du hittar det här!

Allt till gua sha

Se alla våra gua sha-produkter

Hållbar beauty

Se alla våra hållbara skönhetsprodukter

Select your currency

Main Menu

0