IOSSI – magiska skönhetsprodukter med naturliga ekologiska oljor

IOSSI – magiska skönhetsprodukter med naturliga ekologiska oljor

Möt IOSSI, den polska pärlan för naturliga hudvårdsrutiner inspirerade av polska traditioner. IOSSI:s kall är att möta dina behov, särskilt om du har känslig hy, allergier eller annan problemhy. Fortsätt läsa för att lära dig mer om IOSSI och deras hemligheter.

Berätta mer om den polska traditionen och att föra vidare skönhetshemligheter mellan generationerna. Och hur kom du på idén att starta IOSSI?

I Polen är hemgjorda behandlingar fortfarande väldigt populära. När jag växte upp lärde jag mig några av skönhetsritualerna från kvinnorna i min familj. Än i dag älskar jag att göra hårsköljningar med örter som torkad nässla, salvia eller ekbark. Hur får man den där glansiga lystern? Prova använd en ögonkompress med ögontröst eller starkbryggt te.

Hur jag kom på idén att starta IOSSI? Jag jobbade som frilansande grafisk designer i många år och erbjöd tjänster till banker och företag på väg in på börsmarknaden. Jag gillade den typen av frihet – jag kunde bo på landet och fridfullt låta min dotter växa upp. Vid ett tillfälle kände jag dock ett starkt behov av att förändra något i mitt liv. Att skaka om det lite. Möjligheten att arbeta på distans har sannerligen sina fördelar. Å andra sidan har det i flera år retat mig att jag behandlade ordrar för kunder utan att ens träffa dem. Den nya idén till företaget – och, till viss del, mig själv – förde mig i kontakt med människor igen.

Världen av naturlig kosmetika drog mig in i den redan från början – från den första parfymerade tvålen jag gjorde. Jag kände direkt att det här kunde vara det rätta för mig, men det som förde IOSSI framåt var entusiasmen från mina vänner – mina första kunder. Naturliga produkter var inte så lätta att få tag på då, så deras reaktion fascinerade och motiverade mig. Den tidpunkt jag startade företaget var också helt rätt – folk började intressera sig för en hälsosam livsstil, inte bara i ekologisk mat, utan också i naturlig personvård.

I sex år har jag nu jobbat med vad jag älskar att göra och vad jag tror på – på mina egna villkor, omgiven av en positiv grupp entusiaster.

Vilka hållbara produktionsmetoder använder du när du utvecklar dina serier?

Eftersom vi är ett litet varumärke för naturlig hudvård vill vi ha så miljövänliga tekniska processer som möjligt. Vi använder råvaror från ekologiska odlingar, i enlighet med principerna om respekt för miljön.

Under hela produktionsprocessen använder vi bara särskilda rengörings- och desinfektionsmedel som växtbaserad etanol eller andra ämnen som lever upp till Cosmos, för att säkerställa rätt nivå hygiennivå.

Vi packar vår kosmetika miljövänligt – med kartonglådor och silkespapper. Vi återanvänder också material som skickas till oss, eftersom de är enkla att återvinna.

Har ni någon miljöcertifiering?

Inte än, men vi funderar verkligen på att bli certifierade. För tillfället är det fortfarande en ekonomisk utmaning för oss, men jag tror verkligen att vi kommer att komma dit. Jag tror på våra produkter. När jag startade företaget för sex år sedan var det ett medvetet val att producera IOSSI:s kosmetika efter riktlinjerna hos Ecocert/Cosmos. Jag ville vara säker på att när vi är redo att bli certifierade så ska vi gå igenom processen utan några problem.

Om du skulle förknippa dig själv med en doft, vilken skulle det vara?

Det är en svår fråga för mig eftersom jag jobbar med naturliga dofter varje dag. Ibland skrattar jag åt att jag har en doft för varje tillfälle i livet. Jag tycker det är svårt att identifiera sig med bara en! Det kommer hela tiden nya som jag blir förtjust i. Den senaste som verkligen överraskade mig var citronverbena – stark citrusdoft, men ändå kryddig och örtig.

Jag gillar också doftrika blandningar, men inte för uppenbara, med en varm hjärtnot. Frankincense, kryddig lavendel, salvia tillsammans med varm geranium och citrusnoter … Det är mitt recept på en god doft, antar jag.

Jag älskar härliga dofter. Jag vill att IOSSI:s kosmetika ska ge våra kunder sensorisk njutning till deras dagliga hudvårdsrutiner. När jag väljer eteriska oljor utgår jag huvudsakligen från dess påverkan på huden, men doftens kvalitet är lika viktig för mig.

IOSSI – magiska skönhetsprodukter med naturliga ekologiska oljor sweet oeange body lotion
Photo by IOSSI

Återvinner ni det vattenbaserade avfallet?

Vi använder en särskild avskiljare som separerar oljefraktionen från vattenfraktionen. Den senare går till avloppssystemet. Oljefraktionen hämtas sedan av ett företag som gör sig av med den på ett professionellt och miljösäkert sätt.

Hur paketerar ni era produkter? Använder ni några återvunna eller återvinningsbara material?

Jag beslutade från redan början att använda glas som IOSSI:s huvudsakliga förpackningsmaterial. Det är delvis återvunnet (från krossglas) och kan återvinnas igen. Den aspekten är väldigt viktig för oss som varumärke. I den nuvarande världen är det dock svårt att säga vad som verkligen är det miljövänligaste alternativet. För tillfället har vi inte hittat något plastemballage som lever upp till våra krav.

Hur lustigt det än låter så betyder “naturligt” olika för olika människor. Vad betyder det för dig?

För mig betyder det att leva i harmoni med mig själv. Med känslan av frihet och vänlighet mot andra.

Innehåller era produkter vatten?

Ja, några av IOSSI:s produkter innehåller vatten. När jag började det här äventyret för sex år sedan producerade jag mest vattenfri kosmetika – koncentrerade oljeserum, näringsgivande ansiktskrämer, kroppssmör, rengöringsoljor och massageoljor. Länge var dessa produkter grunden i IOSSI:s sortiment. I takt med att varumärket växte började vi introducera mer avancerade recept – lättare ansiktskrämer, kroppslotion och ansiktsmist. För tillfället har vi ett brett urval av vattenfri kosmetika, så väl som de som innehåller vatten.

Eftersom konserveringsmedelsfria produkter är på allas läppar i den gröna industrin så är vi nyfikna på vilka konserveringssystem ni använder för att hålla bakterier, mögel och andra elaka organismer borta?

All vår vattenbaserad kosmetika innehåller konserveringsmedel, i enlighet med Ecocerts krav. Vi vill att recepten i sig själva ska stödja konserveringssystemet, men samtidigt vara skonsam mot huden. Vi använder en blandning av bensylalkohol och dehydracetatsyra. Det konserveringsmedlet lever upp till kraven för användning i naturlig kosmetika, säkerställer rätt pH-nivå och lever upp till våra produktionskrav. Vi använder det eftersom vi inte vill att vår kosmetika ska bli dålig eller orsaka hudproblem.

Att tillsätta eteriska oljor med bakteriedödande egenskaper stödjer det konventionella konserveringssystemet. Majoriteten av vår kosmetika innehåller dock inget vatten. Konserveringen kommer från de naturligt konservande egenskaperna hos eteriska oljor med bakteriedödande och antimykotiska egenskaper. Dessutom är det mörka glas vi paketerar vår kosmetika i och förvaringsrekommendationerna viktiga.

Kunder brukade tänka att naturlig kosmetika innebar tråkig och ointressant doft och konsistens och inte så högkvalitativa hudvårdsprodukter, men som vi ser så är er serie motsatsen till det. Hur lyckades ni åstadkomma så högkvalitativa recept naturligt fullproppade med vitaminer och baserade på ekologiska ingredienser med aromatiska växtextrakt?

Vår kosmetika är allt annat än tråkig! Den innehåller aktiva ingredienser i hög kocentration, har lätt konsistens, ser ut och doftar fantastiskt. Med hjälp av moderna ingredienser kan vi skapa lätta, sensoriskt tillfredsställande krämer, torrolja och fin ansiktsmist. Vi producerar naturlig, teknologiskt avancerad kosmetiska, som också är behändig att använda i vardagen. Världen av naturlig kosmetika rör sig framåt och vi följer med!

IOSSI – magiska skönhetsprodukter med naturliga ekologiska oljor hudvård
Photo by IOSSI

Vad är din hudvårdsfilosofi?

Jag behöver inte mycket för att få min hy att se vacker och frisk ut. Jag tror helt och hållet att det som är vackert på insidan också är vackert på utsidan.

Enligt mig bör inte kosmetika bygga på osäkerhet eller orealistiska idéer om skönhet. Med mitt team så utvecklar jag recept som tar hand om känslig hud, är avslappnande vid applicering och doftar gudomligt. Jag måste förälska mig i varje kosmetika vi jobbar med. Jag testar den därför – den åker ner i min makeupväska ett tag, tills jag slutligen bestämmer mig för att den känns rätt.

Om du var tvungen att välja fyra produkter från ditt sortiment, vilka skulle du välja personligen och varför?

För tillfället skulle jag säga Deep Hydration Face Cream, Q10-shot Facial Serum, Deep Moisture Body Lotion och Rosemary Lavender Hair Oil. De är mina favoriter just nu. Varför återvänder jag alltid till dem? Var börjar jag? Det har varit en väldigt varm sommar det här året och jag har mogen hy. Jag började använda vår Deep Hydration eftersom det är den lättaste naturliga krämen jag känner till. Den absorberas snabbt, innehåller en naturlig peptid och är extra fuktgivande.

Jag är också ett stort fan av ansiktsoljor – på vintern föredrar jag kraftigare recept, men Q10-shot är perfekt för det här heta sommarvädret. Jag har inte träffat på någon annan olja som är lättare i konsistensen. Den kraftfulla dosen av vitaminer låter soltrött hud återhämta sig under natten.

Kroppslotionen, å andra sidan, är perfekt för den är inte övermättande för huden och vårdar huden på djupet.

Jag använder rosmarinolja för att ge näring till håret vid rötterna, längs med hela hårets längd och för att skydda ändarna.

Vilka är era bäst säljande produkter och vad gör de speciella?

Vitamin Cocktail har varit vår bäst säljande produkt från dag ett och är det fortfarande i dag. Den är en mycket närande ögonolja för nattanvändning. Den kombinerar ett enkelt recept med mycket avancerade ingredienser med mycket forskning. Den innehåller retinol, vitamin E och C. Den förvaras i ett biofotoniskt glas och har en masserande och kylande roll on-kula. Efter alla dessa år så älskar jag den fortfarande – precis som våra kunder.

Gå till IOSSI

Hållbar beauty

Select your currency

Main Menu

0