Melvita – skönhetsprodukter med marockansk arganolja

I samband med lanseringen av den nya serien Argan Bio-Active, som säljs exklusivt på Green Little Heart, har vi valt att fördjupa oss i Melvitas olika skönhetsoljor för hår- och hudvård. Lär dig mer om arganoljans fantastiska egenskaper, utvecklingen av en helt ny mikrobiotisk arganolja och Melvitas engagemang för att bevara våra bin.

I över 30 år reste experterna på Melvita runt om i världen på jakt efter orörd natur. Äventyren ledde dem till den marockanska arganskogen i södra Marocko – det enda stället på jorden där arganträd växer och frodas. Det är en helt fantastisk skog med över 800 000 hektar arganträd som vi drömmer om att någon gång få besöka. När vi intervjuar Melvita berättar de att försök har gjorts att odla arganträd i Spanien, men det blir bara små träd.

Arganoljeindustrin växer snabbt i takt med att efterfrågan ökar inom medicin, livsmedelsbranschen och skönhetsbranschen. De marockanska arganskogarna är betydelsefulla för forskning och naturskydd, samt för att förebygga jorderosion och möjliggöra god vattenresurshantering och socio-ekonomisk utveckling. Det är av denna anledning skogarna har fått Unescos naturskyddstatus ”biosfärsområde”.

“Arganolja utvinns från arganträdets (Argania spinosa L.) kärnor; en art inhemsk i sydvästra Marocko.”

På grund av dess små molekyler är arganoljan en utmärkt återfuktande olja både för håret och ansiktet. Arganoljan minskar rynkor, är fullproppad med antioxidanter, en perfekt massageolja och ger omedelbar lyster till huden. Den verkar också lugnande för skalpen eftersom den kan tränga in i hårsäckarna och inte bara göra håret mer glansigt, utan också släta ut det.

Melvita har nyligen lanserat en ny serie ekologiska skönhetsprodukter där huvudingrediensen är just denna hjälte – arganoljan. Produkterna i Argan Bio Active innehåller inte bara arganolja, utan en mikrobiotisk arganolja och arganextrakt. Som den enda återförsäljaren i Sverige gör det oss på Green Little Heart stolta över att få sälja denna produktserie som är vårdande och beskyddande för huden, samtidigt som producenten visar omsorg om både medarbetare – så väl människor som bin! – och naturen.

Melvita utlovar snabbt och synligt resultat. Även om det förstås inte är en tidsmaskin som gör dig 20 år yngre så kommer du märka skillnad på huden efter att ha använt Melvitas Intensive Lifting Cream och få den där typiska ungdomliga lystern. Och glöm inte att Melvita använder 99,3 % naturliga ingredienser i sina produkter. För att se alla Melvitas produkter i vår galleria eller läsa mer om företaget klicka här.

Melvitas mikrobiotiska arganolja

”Vårt produktuvecklingsteam har lyckats skapa en unik växtbaserad aktiv ingrediens från en av våra huvudingredienser”, säger Didier Thevenin, Head of Global PR & Training, Melvita.

”Vi låter en makrobiotisk ingrediens, Candida bombicola (framställs av raps), fermentera i den organiska arganoljan. Det gör att vi får fram den kraftulla aktiva växtbaserade ingrediensen mikrobiotisk arganolja. De fina och lätta molekylerna har perfekt affinitet med huden. Vi skulle till och med kunna kalla dem ’naturidentiska’ ceramider, efersom de är nära nog identiska med lipiderna i huden”.

Melvitas mandelolja kommer från Italien och Spanien. Jojobaoljan kommer från Argentina, Peru och Israel. Både genomgår de samma kvalitets- och säkerhetstester som oljorna från Marocko. Jojobaoljan är utmärkt för återfuktning, som massageolja eller att använda i håret.

Prova gärna Melvitas Extraordindary Oil – en 100 % naturlig olja för huden och håret. Vegansk. Oljans doft är helt naturlig. En olja som kan användas till nästan allt, året om och till både kropp och hår. Ger lyster på sommaren och återfuktar på vintern.

Melvita – skönhetsprodukter med marockansk arganolja kvinna arbetare

Melvita och Fair for Life

Eftersom arganfrukten skördas i juni arbetar bönderna bara cirka sex månader om året. Melvita är dock måna om de anställda och att de ska tas om hand om året runt. Företaget betalar därför halva lönen före skörd och halva lönen efter, när oljan anlänt till Frankrike. De samarbetar bara med ett kooperativ – Argamar – som ligger i närområdet.

Melvita analyserar och genomför kvalitetskontroller på produkterna både i Marocko och i Frankrike för att säkerställa dess kvalitet. Totalt sett genomförs 36 tester på varje batch.

Melvita – skönhetsprodukter med marockansk arganolja frukt bin

Melvitas projekt för att bevara bina

Arganträdet med dess små blommor är beroende av binas pollineringsarbete. Melvita stödjer därför flera välgörenhetsprojekt som arbetar för bevarandet av våra bin. De både finansierar biodlingar och lär ut biodling som yrke till kvinnor inom arganoljeindustrin.

Réseau Cocagne: ett projekt som hjälper människor att komma tillbaka till arbetet genom att starta ekologiska biodlingar.

Man & Nature: en NGOs som lär ut biodling till marockanska kvinnor inom arganoljeindustrin.

Le rucher du cade: arbetstagarorganisation för spridandet av kunskap om binas betydelse.

Om du vill lära dig mer om Melvita, läs vår tidigare artikel om företagets arbetsprocesser, vision och hållbarhetsarbete.

Referenser:

https://eu.melvita.com/about-us,27,1,12733,162757.htm
https://en.unesco.org/biosphere/arab-states/arganeraie
https://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/1934578X1300800101

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Select your currency

    Main Menu

    0