Namnlös design (84)

Råvaror från Växtrikten med Fokus på Oljor

Fördelar med ingredienser från naturriket

Hälsa och skönhet är ämnen som alltid ligger i framkant när det gäller vår livskvalitet. Att ta hand om sin hud är en viktig del av detta, och naturlig hudvård har blivit alltmer populärt som ett hållbart alternativ till de kemiskt laddade produkterna som ofta finns på marknaden. Ett företag som sticker ut inom detta område är Me Anima, och de är stolta över att erbjuda en rad hudvårdsprodukter som enbart innehåller naturliga ingredienser från växtriket, med ett särskilt fokus på olika oljor.

I denna artikel ska vi utforska fördelarna med naturlig hudvård och hur ”Me Anima” använder sig av råvaror från växtriket för att skapa sina produkter.

Me Anima grundades av Katties Åkesson och hon älskar dofter och oljor!

– För mig är aromaterapi en viktig del av min vardag. Varför? Jag älskar dofter! Varenda dag använder jag en olja i ansiktet morgon och kväll, och smörjer alltid in kroppen med en aromaolja efter duschen. De ger huden en fin lyster och jag känner mig både fräsch och glad. Aromaoljor är äkta kraft från naturen. De dryga oljorna är välgörande för både kropp och sinne. Som aromaterapeut kan jag skräddarsy en olja för just dig. Genom Green Little Heart kan vi erbjuda den tjänsten, säger Katties Åkesson VD & Grundare Me Anima.

Varför Naturlig Hudvård?

För många människor har den ökande medvetenheten om hälsa och miljö lett till en önskan om att använda hudvårdsprodukter som är så rena och naturliga som möjligt. Det är här naturlig hudvård kommer in i bilden. Istället för att använda produkter med potentiellt skadliga kemikalier och konstgjorda ämnen, väljer många nu att investera i produkter som innehåller ingredienser som är naturligt förekommande i växtriket.

En av de största fördelarna med naturlig hudvård är att den kan vara skonsammare mot huden. Många kemiska ämnen som används i konventionella hudvårdsprodukter kan vara hårda och irriterande, särskilt för personer med känslig hud. Genom att använda naturliga ingredienser minimerar huden att utsätta sig för oönskade reaktioner och allergier. Dessutom är naturlig hudvård ofta mer hållbar och miljövänlig. Genom att använda råvaror från växtriket som kan odlas och skördas på ett hållbart sätt minskar man den negativa påverkan på miljön vilket Me Anima gör. De har en stark miljömedvetenhet och prioriterar att använda ekologiska och rättvisemärkta ingredienser i sina produkter.

Oljor i Naturlig Hudvård

En viktig del av Me Animas filosofi när det gäller naturlig hudvård är att utnyttja de naturliga fördelarna med olika oljor från växtriket. Oljor har en lång historia inom hudvård och har använts för sina närande och återfuktande egenskaper i århundraden. Me Anima har fört denna tradition vidare och skapar produkter som utnyttjar de unika egenskaperna hos olika oljor.

Det finns en mängd olika fördelar med naturliga ingredienser.

Bergamott förebygger celluliter och är euforisk för våra sinnen

Bergamott – Citrus Aurantium Bergamia

Förebygger och hjälpa vår hud vid celluliter och är en upplyftande olja för kropp och själ.

Bergamott är ett citrusträd som kan bli upp till 4 till 5 meter högt. Frukterna är som små och gröna i färgen. Namnet kommer från den italienska staden Bergamo i Lombardiet där oljan såldes allra först. I Italien har den använts i alla tider som en medicinalväxt i Indien. Har du någonsin doftat på en mogen Bergamott? Helt fantastiskt.

Vad är Bergamott bra för?

Bergamott är främst bra till febersjukdomar som malaria och invärters parasiter som mask.

Inom hudvård anses den vara bra för olika hudtillstånd med dess renande effekt för fet och oren hy med sina antiseptiska egenskaper. Till kroppsvård hjälper den att luckra upp huden. Vi kan rekommendera att du applicerar Energizing organic body oil på kroppen, jobbar med med en borste eller vårt nya Gua-Sha verkytg i trä, och gör cirkelrörelse på utsatta hudområden som stuss och lår för att förebygga och hämma celluliter.

Psykologiskt har den använts och anses som en av de bästa antidepressiva oljorna som finns. Den är perfekt att inhalera vid stress, oro nedstämdhet.

Vi använder den för att pigga upp våra sinnen och för att få en djupare effekt på hudens lyster och eventuella celluliter.

Bergamott är en ingrediens vi valt till våra Energizing organic body oil

Cederträ jordar dig. Meditera för inre och yttre skönhet

Cederträ Cedrus – Atlantica

Är en lugnande och avstressande med meditativa egenskaper. Ger vår hud en cirkulationsbefrämjande egenskap

Har sitt ursprung från Atlasbergen i Marocko och Algeriet. Idag används den från Marocko och är ett träd som kan bli upp till 40 meter högt med en majestätisk och är ett praktfullt träd med hög energi med sin styrka i sitt trädslag och innehåller höga doser av eterisk olja. Med sin historia användes den som balsamering, doftande till rökelser och parfym. Den är även känd idag för att hålla ohyra borta från möbler och linnen/kläder i skåpen i en doftpåse.

Vad är Cederträ bra för?

Som medicinalväxt har den använts som vätskedrivande vid ödem och vätskeansamlingar, lymfstärkande, urinvägsbesvär och vid respirationsbesvär som hosta. Passar utmärkt som en meditationsolja. För huden har den lugnande med återfuktande egenskaper på en torr hud och acnebesvär. Är en bra cellulitolja för dess vätskedrivande egenskaper.

Har en rogivande, avstressande effekt kan fungera vid nervösa spänningar. Till vår hud är den balanserande på vår talgproduktion och sårläkande effekt Vi använder den i vår meditation oil Serenity för dess meditativa effekter och påverkar oss positivt.

Cedterträ är en ingrediens Me Anima valt bl.a. till sin fina meditationsolja.  
Organic meditation oil Serenity 

Eukalyptus gör dig pigg och din hud mjuk

Eukalyptus – Eucalyptus Globelus

Motverka förkylningar och smörj trötta och ömma muskler.

Eukalyptus Globulus är ett träd som har sitt ursprung i Australien. Namnet betyder väl dold och syftar på att blombladen fälls ner som skydd när ståndarna utvecklas. Bladen är gröna och glansiga och blommorna är ljusgula dunbollar.

Vad är Eukalyptus bra för?

Denna fantastiska växt är antiinflammatorisk, slemlösande, avsvällande och bakteriedödande. Använd Eukalyptusoljan både för att förebygga och behandla förkylningen. 

Är dina muskler trötta och ömma är Eukalyptusoljan ett utmärkt liniment. Den hjälper dig också att fokusera och ger dig ny energi. Ökar cirkulationen i våra muskler som ger näring till våra celler.

Aboriginerna använder bladen som te, medicinalväxt och örtvatten för att badda sår och omslag.

Tips! Eukalyptus kan också dämpa sockerbegäret.

Eukalyptus är en ingrediens vi valt till vår Eucalyptus organic body oil

 

Geranium förebygger rynkor och stimulerar våra sinnen

Geranium – Pelargonium Graveolens

Geranium förebygger rynkor och hjälper huden till ökad cirkulation vilket ger bra cellförnyelse

Geranium är en flerårig medicinalväxt med håriga fjuniga blad som vi kallar Dr. Westerlunds. Växten kan bli cirka 1 meter hög med små rosa blommor, hela plantan doftar gudomligt. Gernium har sitt ursprung från Afrika och det finns upp till 200 olika arter som har kultiverats till över 700 sorter. Flertal används till att framställa eterisk olja. Historiskt sett har växten varit en mycket helande och skyddande planta och för i tiden planterade man växten runt sin hus för att skydda sig.

Vad är Geranium bra för? 

Geranium är en mycket rengörande olja för huden, den desinficerar vid sår och smärtlindrande vid bett av insekter. Oljan stärker vävnaden i huden med att öka cirkulation vilket ger ny näring till hudens celler. Inom aromaterapin har oljan en hormonbalanserande effekt och kan påverka vid menstruation, ägglossning och övergångsåldern. Inom aromaterapin använder vi oljan för att förebygga och vårda våra rynkor och ger ett fint lyster till vår hud.

Geranium är en ingrediens Me Anima valt till en av deras ansiktsoljor:
Organic face oil Anti-ageing

 

Ingefära ger energigivande boost, en riktig detox olja för hela kroppen

Ingefära – Zingiber officinalis

Ingefära har blivit en populär växt i vår del av världen för rotens fantastiska egenskaper. Ingefära har sitt ursprung runt Asien. Den har använts i flera tusen år inom kinesisk medicin för rotens antiinflammatoriska egenskaper.
I Europa har ingefära funnits i våra bakverk som en krydda i pepparkakor (ginger bread) även i läsk (ginger ale) men i dag används den både inom hälsokost och hudvård eftersom roten innehåller både vitaminer och mineraler.

Vad är Ingefära bra för?

När du smörjer oljan på huden sprids en värmande känsla som passar extra bra när du är lite frusen.  Den är också bra för cirkulationen och ger energi som också kan motverka celluliter med hjälp av kost, motion.

Ingefära har en detox effekt för att den ökar cirkulation och tar bort gifter samt återger näring till cellerna.
Är mot förkylning, trötta muskler och leder med dess antiinflammatoriska egenskaper sedan urminnes tider .

Den ger oss fokus, kraft och jordar oss rent meditativt, därav sin plats i vår meditation oil Serenity.

Den energigivande kroppsoljan med ingefära finns i Me Animas oljor:
Energizing organic body oil & 
Organic Meditation oil Serenity

 

Lavendel är fuktighetsgivande för huden och får dig att slappna av

Lavendel –  Lavendula aggustifolia

En favorit!
Lavendeloljan är balanserande och lugnande – för både kropp och själ. 

Namnet lavendel kommer från latin, lavare, och betyder tvätta och det sägs att det var Kleopatras favoritört för dess renande egenskaper. Man har använt blommorna i alla tider för dess doft och välgörande effekter

Vad är lavendel bra för?

Lavendel reglerar talgproduktionen och balanserar fukten i din hud och stimulerar cellförnyelse. Den är välgörande vid sår och brännskador och finns därför i många after sun produkter och sårvårdsprodukter. En super bra olja till hårbottens problem och håret får en fantastisk glans, läs mer i vår blogg om vår hår kur med Lavender organic body oil. 

Lavendeloljan är populär hos barn och hjälper dem att varva ner. De större barnen använder lavendel på små finnar och torr hud.

Tips! Någon som inte gillar lavendel är myggan. Lavendeloljan kan vara bra mot klåda och obehag. 

Lavendel finns i flera av våra produkter just för att den är så bra för oss med alla dess fina egenskaper. Här kan du hitta den lugnande och mjukgörande kroppsoljan med lavendel.

Organic face oil Anti-ageing
Organic face oil Moisturizing

Gå till Me Anima

Exploreour green universe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0