Rosenserien - Ekologisk hudvård. Naturlig skönhet

Rosenserien – Ekologisk hudvård. Naturlig skönhet

Redan på åttiotalet skapade Laine Nilsson och Agneta Törnqvist Rosenserien, som ett naturligt alternativ för hållbar hudvård och skönhet. Då som nu utvecklar och tillverkar de deras produkter enligt samma filosofi.

Rosenserien är en svenskproducerad hudvårdsserie som vänder sig till den växande skara medvetna människor som vill vårda sin hud med bra produkter och samtidigt ta ansvar för miljön. Rosor har i alla tider varit kända för sina välgörande egenskaper. Redan de gamla grekerna använde extrakt från rosen för att lugna och balansera huden. Basen i Rosenseriens produkter är rättvisemärkt Aloe vera, Kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor.

Rosenserien - Ekologisk hudvård. Naturlig skönhet rosor produkt
Photo credit: Rosenserien

Miljö- och klimatvänliga skäl att välja Rosenseriens produkter

  • 100 % naturliga ingredienser
  • Baserat på framförallt ekologiskt odlade växter och örter
  • Närproducerat; svensk produktion
  • Basen i de flesta produkter består av certifierad aloe vera gelé som även är rättvisemärkt
  • Miljöanpassade förpackningar – tillverkade av återvunnen plast, lätta att återvinna
  • Testas inte på djur, vare sig råvarorna eller slutprodukt – finns med bland Djurens rätt utvalda hudvårdsmärken
  • Mild doft från naturliga parfymoljor
  • Mycket koncentrerade och dryga produkter då inget vatten tillsätts
Rosenserien - Ekologisk hudvård. Naturlig skönhet night care model tvål
Photo credit: Rosenserien

Rosenseries ansvar för klimatet och miljön är så djupt och deras miljötänk går igenom hela kedjan från råvaror, förpackningar, tillverkning och slutprodukt. De arbetar bara med 100 % naturliga råvaror och deras produkter innehåller till största del råvaror från ekologiskt certifierade odlingar. Produkterna innehåller inget tillsatt vatten utan har en bas av ekologisk och rättvisemärkt aloe vera vilket gör produkterna dryga och minskar både transport-volymer och förpackningsmaterial. Men det inte slutar här, Rosenserien ser till att transportmaterial återvändes och källsorterar allt överblivet emballage och alla datorer och skrivare är miljöcertifierade. Lokalerna på huvudkontoret är målade med miljömärkt färg och uppvärmda med luftvärme. Och även deras anställda måste resa för jobbet, använder de i första hand tåg, bussar och andra kollektiva färdmedel. För de transportbolag vi anlitar kräver vi in miljöcertifikat.

Rosenserien - Ekologisk hudvård. Naturlig skönhet produkt serum vitamin peeling
Photo credit: Rosenserien

Rosenseriens historia börjar år 1984, Laine Nilsson, en av grundarna av Rosenserien, arbetade som frisör och märkte att hennes hud inte mådde bra av de starka permanent- och färgningsvätskor som hon arbetade med. Redan då var Laine mycket intresserad av alternativa trender som te.x. Raw Food.

Laine började undersöka innehållet i dessa produkter och vad det var som gjorde att huden reagerade. Hon såg att det fanns många olika kemikalier och också giftiga ämnen i dessa produkter. Efter det granskade hon vad som fanns i hudvårdsprodukter och hittade samma ämnen i dem, fast i mindre mängd.

Laine Nilsson började då undersöka alternativ för att se om det fanns produkter utan dessa syntetiska och giftiga ämnen. Det fanns alternativ och efter att ha studerat och använt andra naturliga produkter ville Laine tillsammans med sin väninna Agneta Törnqvist utveckla en egen serie.

Idag rattas Rosenserine i samma anda och Laines dotter Carina driver varumärket vidare utan att på något sätt kompormissa med den ursprungliga idén.

Rosenserien - Ekologisk hudvård. Naturlig skönhet body conditioner balm
Photo credit: Rosenserien

För Rosenserien är hållbarhet och helhet viktigt. De värnar om både människa, djur och miljö och tänker långsiktigt i alla led, från odling av råvara, produktion, användning till nedbrytning och återvinning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0