Lappland räddar känslig och problematisk hud med en helhetssyn

Laponie Skincare räddar känslig och problematisk hud med en helhetssyn

Problematisk hud, akne, känslighet och rodnad är något vi alla upplever någon gång i våra liv. Enligt en rapport om känslig hud i Europa, "I genomsnitt rapporteras ~ 60-70% av kvinnorna och 50-60% av männen att de har en viss känslig hud".
Det är verkligen svårt att behandla hudkänslighet, eller inflammationsbenägen hud eftersom det vanligtvis orsakas av en mängd olika faktorer som klimatförhållanden, stress, sömn, hormoner, vad vi äter, hårda kemikalier, dofter etc. som utlöser den negativa hudreaktion.

Photo Credit: Unsplash by Drew Graham

Vi måste alla ta hand om vår hud! Men tänk på vintrarna i Skandinavia – regnet, kylan, iskalla temperaturer och starka vindar i Norden. Skandinaviska människor behöver definitivt lite extra vård och kärlek för huden för att ge näring och öka det naturligt vackra utseendet. 

Säg inget mer!

Laponie är den heliga gralen när det gäller den ungdomliga, glödande hudfärg som ger den här looken du jour. Deras lyxiga växtbaserade veganska skönhetssamling är ren och skär lycka. Det är fantastiskt att kunna behandla specifika hudproblem med en helt naturlig formel! Deras produkter är fleranvändbara och du kan kombinera flera av produkterna. De är gjorda för huddagar snarare än bara specifika hudtyper – det handlar om vad din hud behöver nu!

Det handlar om enkelhet och vad som fungerar bäst för dig.

Photo Credit: Laponie

Namnet Laponie kommer från det legendariska finska hudvårdsmärket på 80-talet som grundaren och VD för Laponia of Scandinavia – Kristina Pentti, beslutade att återuppliva. Själva ordet betyder Lappland på franska.

Hur varumärket föddes?

Kristina, grundaren, har under många år kämpat med olika hudproblem och har använt olika produkter, antibiotika. Det var ur detta behov som varumärket föddes. Laponie är inspirerat av naturliga vegetabiliska oljor och särskilt argan.

 “Att hitta hudvård för min extremt känsliga och reaktiva hud var alltid en huvudvärk. Med ett brett utbud av hudproblem, som ofta skulle förändras från dag till dag, fungerade få produkter eller behandlingar långsiktigt. Så jag blev trött, läste allt jag kunde hitta på hudvård och kosmetisk kemi, och började tillverka och använda mina egna enkla produkter. Och gradvis blev min hud bättre. Inte felfri, men frisk, vilket jag har uppskattat mycket mer. Nu, i vårt eget laboratorium, så skapar jag och vår kemist Jaana produkter som jag alltid velat ha men aldrig hittat. Jag hoppas att de också fungerar för dig. “

Kristina, VD och grundare av Laponie of Scandinavia

Photo credit: Laponie

Om Laponie Skincare

Laponie Ltd. har sitt laboratorium i Espoo, Finland där Laponies fantastiska kemist Jaana skapar magi tillsammans med Kristina. De köper och testar nya råvaror och gör så många versioner av produkterna som de testar på sig själva. Inga skuggiga djurförsök! Till och med deras råvaror har aldrig testat på djur, vilket gör varumärket helt Veganskt. Ingredienserna produceras lokalt och hållbart. Argan kommer från Marocko, Bisabolol kommer från Brasilien medan lakritsrot kommer från Japan.

Produkterna tillverkas alla i Sverige och Finland på deras partnerfabriker.

För förpackningarna använder Laponie glas, aluminium och kartong, med en minsta mängd plast som används för etiketter och lock som är återvinningsbara.

När det gäller doft är Face Oil och All-Around Balm doftfria medan deras Cleansers, Toner Spray och Face Cream inte innehåller någon extra doft.

Alla produkter är barnvänliga från 2 års ålder, men glöm aldrig att göra lapptester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0