Second Hand Shopping! Hållbart, miljövänligt och ekonomiskt!

Second Hand! Learn to love that word!

Vi slänger enorma mängder kläder. Det är ett resursslöseri som är hemskt. På så många olika sätt. Men vi kan faktisk verkligen göra något åt detta – genom att välja att handla Second Hand.

Under de senaste åren har vi kunnat läsa i flera uppmärksamade utspel om miljöpåverkan från kläder, elektroniska apparater, accessoarer, skor, inredning och livsstilsprodukter, både i de länder där de tillverkas och här hemma är omfattande. Därför anser vi att det är viktigt att sänka konsumtionen av det som ä nytt.

Då är second hand-shopping ett bra miljövänligt och hållbart alternativ.

Sellpy

Sellpy är Sveriges största e-handel för second hand och ett superbra alternativ för att bli av sina begagnade kläder och annat.

Du behöver skapa ett konto, beställa hem påsar – och jag dom är stoooora! Sedan packar man sina påsar med det som man vill sälja, sedan hämtar Sellpy upp allt utanför din dörr. Du behöver inte vänta på någon eller passa tider. Kommunikation sker via sms och du får din “egen” affär på Sellpys ehandelsplattform som du också kan dela i dina sociala kanaler. Galet bra! Onödig kritik om att det tar långa tid att sälja och få sina pengar. Ska det vara hållbart så måsta saker få ta den tid det tar helt enkelt!

De försöker sälja det de värderar till mer än 50kr, men du har full kontroll via ditt Sellpy Konto – om du vill bestämma vad dom säljer, sätt pris och ändra i annonser. Du ger dina prylar nytt liv, varje T-shirt sparar 2500L vatten och 7Kg CO2.

Allt som inte säljs går till välgörenhet!

Tradera

Med över 2 miljoner medlemmar är Tradera Svergies störa nätauktions och e-handelsplats.

Sveriges största cirkulära marknad  för köp& sälj av begagnat, second hand, Mode, inredning, elektronik, motor, samlarobjekt och mer. Du kan hitta det mesta på Tradera. Utöver det så har de en riktigt bra site – men roliga sökfunktioner. Tex det som trendar mest – där kan man ju snabbt göra en marknadsundersökning om vad som är poppis Sverige just nu! 

Varför är det så viktigt med att informera? Jo för att det är så beklämmande att 7 av 10 i Sverige slänger hellre sina kläder och övriga prdukter hellre än att återvinna och det påverkar vårt klimatet.

Att producera nya saker påverkar givetvis planeten negativt. Kanske är det dags att vi börjar använda det som redan finns. På Tradera kan du handla både nya och andrahands objekt, tryggt lätt att returnera och roligt.

tradera second hand hållbart mode slow fashion sweden green little heart

Blocket

Har du nåt du vill sälja, köpa, hyra eller hyra ut? Blocket är Sveriges största marknadsplats med ca 6,000,000 annonser dagligen och 5 miljoner varor. Hitta, fynda och sälja snabbt på blocket. Det grundades 1996 i Fjällkinge av Henrik Nordström. 

Blocket har skapat en säker meddelandetjänst som möjliggör att man säkert kan kommunicera med andra användare på Blocket.

Att köpa och sälja begagnat är både ekonomiskt,  miljövänligt och hållbart! Heja Blocket! 

blocket second hand shopping sälja green little heart mode hållbart

ARKIVET

Men en fingertoppskänla utan like väljer personalen på Arktivet vilka produkter som kommer att återsäljas i deras butiker. Det säkerställer en hög modegrad och ofta nya kollektioner av kända varumärken.

“Arkivet är en modern second hand-butik med fräscha kläder, skor och accessoarer för den miljö och modemedvetna kunden.”

De tar bara in kläder som fortfarande är moderna och i gott skick, det mesta som säljs i butiken är inte mer än 1 till 3 år gammalt och nästan bara kända varumärken. Även vissa guldkorn från de populäraste kedjorna hittar till nya ägare via Arkivet! Det är lätt att själv lämna in sina kläder till försäljning och när dina varor blivit sålda så har du ett belopp att hämta ut, antingen genom en insättning på ditt konto eller att shoppa upp i deras härliga butiker.

I Stockholm finns just ju två stycken butiker, en på Nybrogatan 44 och en på Norrtullsgatan 33. Ingen e-handel ännu. 

Affordable Luxury

En av Skandinaviens största ehandel för Second Hand försäljning av äkta varumärken såsom Louis Vuitoon, Gucci, Hermes. Affordable Luxury garanterar äktheten och finns både som fysiks butik och ehandel.

Till försäljning finns äkta second hand märkes väskor, kläder och accessoarer av varumärken som Louis Vuitton, Hermes, Chanel, Prada med fler. Skandinaviens största utbud i hjärtat av Stockholm.

Afound

Afound är en marknadsplats som erbjuder deals varje dag, utan att producera nya material. På afound.com och i Afounds butiker hittar du alltid mode, accessoarer, skor, inredning och livsstilsprodukter till rabatterade priser för dam, herr, barn och baby. Afound är ett varumärke inom H&M-gruppen. Oavsett vad du letar efter hittar du den bästa dealen hos Afound från H&M-gruppens varumärken tillsammans med globala och välkända varumärken från deras partners och säljare. Shoppa till bra priser och en bred mix av allt.

afound h&m kläder butik miljö second hand shopping sälja green little heart mode hållbart

The Wow Closet

The Wow Closet – klänningar för gala och fest, här kan du hyra ut klänningar från svenska och internationella designers samt hyra ut de klänningar som du inte längre använder, både för bröllop, fest och vardag. De har personlig rådgivning i butiken eller så kan du boka tid online, Butiken ligger i NK passagen.

Här fixar de hela looken, där klänningen, hårstyling och sminkning passar ihop, för ett bra paketpris. Det enda du behöver göra är att luta tillbaka och njuta av en kopp kaffe eller varför inte ett glas bubbel.

the wow closet klänningar hyra hyr ut butik miljö second hand shopping sälja green little heart mode hållbart

Bukowskis

Bukowskis, är ett auktion företag inom konst. Köp & sälj design och konst, exklusiva slagauktioner och kvalitetsauktioner online. Auktionshuset huvudkontor ligger sedan 1870 i lokaler vid Berzelii Park 1 i Stockholm. Under 50 år har Bukowski erbjudit kvalitetsauktioner till säljare och köpare runt om i världen.

Köp Sälj design & konst Exklusiva slagauktioner & kvalitetsauktioner online second hand green little heart

Kaplans

På Kaplans kan du köpa unika blandning av smycken, klockor, och mode, de har ett mycket stort urval av nya och gamla föremål. Köp eller bjud på unika värdeföremål som värderas av experter. Alla föremål som finns i butik kan du även köpa direkt online. Butiken finns på biblioteksgatan 5 i Stockholm och är fylld av smycken, ringar, armband, örhänge, halsband, klockor. På Kaplans har de auktioner varje vecka året runt. Att handla på auktion är både spännande och hållbart.

kaplans Köp Sälj design smycken auktioner online second hand green little heart

MEMBERS

Members är en mötes- och marknadsplats för företag och trendmedvetna konsumenter med intresse inom mode och livsstil. Ett lyxigt varumärken inom mode, livsstil, produkt, sport, och hem & inredning. Fantastiska priser, kända märkeskläder, exklusiva varor till prisvärda rabatter och unika erbjudande. De erbjuder produkter under tids- och volym begränsade kampanjer samt till reducerade priser.

members kläder mode hem inredning butik miljö second hand shopping sälja green little heart mode hållbart

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select your currency

Main Menu

0