Agogic Always be prepared as there is no such thing as bad weather

Agogic – Var alltid beredd eftersom det inte finns något sådant som dåligt väder

Förbered dig utanför vädret är mottoet för det här underbara nyfödda varumärket - Agogic. Agogics produkter är tidlösa mästerverk gjorda av hållbara, upcyklade material med stor omsorg och uppmärksamhet på detaljer. Jackorna är perfekta för alla upptagna damer där ute som inte vill kompromissa med sin stil medan de har hektiska dagar på språng.

Föreställ dig att du ser snyggt snygg ut under de blåsiga, regniga och kalla dagarna när du måste cykla dig till jobbet, till universitetet eller till det datum du har väntat på. Ja, med Agogic är det möjligt att se glamoröst ut tillsammans med att vara planetvänlig samtidigt.

Skaparen bakom Agogic är Salome Wilson, varumärkets grundare och VD. Hon är en engelsk dam som bor i Italien. Hon har arbetat för olika viktiga varumärken de senaste åren. Salome säger: “Agogic föddes från livet i omväxlande nordeuropeiskt väder, som vill ha stil, skydd och mångsidighet hela dagen som görs bra och görs för att hålla!”.

Salome Wilson the Founder and CEO of Agogic

“Namnet Agogic kommer från namnet på den musikaliska Agogic-noten, Harmonisk och långvarig som sammanfattar varumärkets Ethos”

Agogic: Pronunciation /əˈɡɒdʒɪk/

“Accent som accentuerar en harmonisk ton genom att utöka den utöver dess normala tidsvärde.”

Själva jackornas stil är minimalistisk och den har denna “all-the-rage kind” atmosfär. Alla tyger testas för att klara Martindale slitagetest för hög hållbarhet. Det betyder att du kan promenera över hela världen – i staden, i bergen, på färjan till din favorit vinterö, på en blåsig norra strand … du har poängen 🙂

Företaget följer strängt Waste & Resource Action Program (WRAP) Clothing Longevity Protocol.

Agogic rengör haven eftersom det ger hållbara ytterkläder!

Enligt UNEP och Ellen MacArthur Foundation: ”Varje år dumpas en halv miljon ton mikrofibrer av plast i havet, motsvarande 50 miljarder plastflaskor. Faran? Mikrofibrer kan inte extraheras från vattnet och de kan spridas i hela livsmedelskedjan ”

Salome försäkrade att för varje 10 Parkas de säljer, städas haven för 1,5 kg plast lite. Klädkollektionen är gjord av upcycled plast som samlats in från marin skräp, industriavfall och kvarvarande lager.

Cirkularitet på punkten – Förpackningarna på föremålen är gröna, liksom hängmärket, de kommer från återvunnet papper. Agogic använder också återanvändbara och returpåsar av Repack. När den öppnas kan plastpåsen vikas och släppas till närmaste postlåda från vilken Repack kontrollerar, rengör och skickar tillbaka den till Agogic redo för sitt andra liv.

Agogic Always be prepared as there is no such thing as bad weather parka
Photo credit: Agogic

Vi har genomfört en kort intervju med Salome där hon ger oss en inblick i Agogics värld, hennes favoritprodukter och vad det innebär att vara i den hållbara modebranschen.

Hur hanterar du din miljöpåverkan? Gör du något för att kompensera för vatten- eller CO2-påverkan?

Inom min dagliga livsstil försöker jag leva så koldioxidfritt som möjligt, cykla, återvinna, bära förälskad eller köpa saker som är användbara och varaktiga.

Vem tillverkar klädlinjerna och var?

Våra plagg tillverkas i en tredjepartsproduktionsanläggning i Italien, belägen på Via Trieste 9 i Martinengo, provinsen Bergamo. Företagsnamnet är La Rocca. La Rocca grundades 1959 och överensstämmer med italiensk lag och granskas rutinmässigt. Utöver detta besöker vi regelbundet fabriken för att se till att varje arbetare behandlas och betalas rättvist.

Agogic Always be prepared as there is no such thing as bad weather fleece jacket
Photo credit: Agogic

Hur gör du kläderna i termer av tygtyp och färgämne? Återvinns de flesta av dina tyger?

Vi arbetar inom olika tillverkningskoncept, med tanke på hållbarhet, prestanda och kvalitet och hur detta kan påverka miljön.

Women’s Trench och Women’s Parka är tillverkad av 80% Seaqual Garn, en vattentät, andningsbar polymer som innehåller 10% upcycled plast från marin skräp av plast och 90% PET efter konsumtion från hushållsbruk.

Women’s Bomber är tillverkad av nylon och Primaloft, båda från kvarvarande lager från vår producent i Italien.

Primaloft är ett syntetiskt värmeisoleringsmaterial av mikrofiber som utvecklades av USA: s armé på 1980-talet. Det är 100% polyester. År 2010 utsågs Primaloft till den första tillverkaren av märkesisolering som fick bluesigns systempartnerstatus för miljöpåverkan.

Fleecejackan är tillverkad av Polartec Power Air. Polartec Power Air är en helt ny, stickad konstruktion med dubbla ytor som inkapslar luft för att bibehålla värmen och minska mikrofiberutsläpp (5 gånger mindre än andra premiumtyger i mellanskiktet, vilket förhindrar att lösa mikrofibrer skjuter ut i miljön). Polartec Power Air är utformad för att vara mycket tålig. Tack vare den innovativa tygkonstruktionen som täcker inre garn, skapar den individuella luftfickor hög kroppsvärme samtidigt som den är superlätt. Återvunnet från PET.

Agogic Always be prepared as there is no such thing as bad weather trench coat
Photo credit: Agogic

Vilka är de viktigaste värdena bakom ditt varumärke?

Vi hjälper människor att vara redo för varje dag bortom vädret, vilket gör deras livsstil enklare när de rör sig utomhus. Detta görs sedan på ett sätt som görs bra och görs med lång livslängd, hållbara material av hög kvalitet, etisk tillverkning, maximal mångsidighet med skiktning och modularitet.

Har du en 5 eller 10-årig vision för ditt företag som du kan dela med oss?

Vi vill utveckla Agogics hållbarhet genom lång livslängd och cirkularitet, och också bli certifierade med våra partners och över hela vår leveranskedja. Det är viktigt att fortsätta framåt, undersöka och vara öppen för nya idéer. Vi kan inte avslöja mer just nu, håll koll på tidigt 2021!

Vad är något du önskar att kunderna visste om hållbart mode?

Det är viktigt att titta bakom ett varumärke när man väljer att köpa för att förstå vad deras syn på hållbarhet verkligen är.

Vad är det mest utmanande med att driva ett hållbart modeföretag?

Att driva ditt eget företag som ett litet företag innebär att man ständigt lär sig och bär olika hattar. Det är viktigt att ha företagets värden tydliga så att du kan gå framåt i rätt riktning och fokusera på det som är viktigt.

Vad är ditt favoritobjekt och hur utformar du det?

Svår! Men Agogic-diket är min favorit året runt. I höstens ögonblick bär jag den med Agogic-bomben för värme, platta Chelsea-stövlar, ulltights och en skjortklänning.

Resurser:

https://www.agogic.it

https://www.worldbank.org/en/news/feature/2019/09/23/costo-moda-medio-ambiente

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0