Meet Mireia and her exquisite Vegan brand Mireia Playa

Meet Mireia and her exquisite Vegan brand Mireia Playa

Mireia blev vegan när hon var 23 år och hon tyckte att det var utmanande att hitta högkvalitativa veganskor. Eftersom hennes far hade varit i skoindustrin hela sitt liv, så tillsammans med honom, skapade hon sin egen serie veganska skor med ett starkt hållbart fokus. Alla föremål i märket är PETA-certifierade och är Cruelty-Free. Mireia Playa är ett varumärke som respekterar planeten, djuren och människorna lika mycket.
Du kan läsa mer om varumärket från intervjun vi har genomfört med Mireia nedan.

Meet Mireia and her exquisite Vegan brand Mireia Playa sustainable
Photo credit: @carlastep

Just nu är vi på väg mot hållbarhet, söker efter nya material varje säsong och motiverar våra leverantörer att flytta mot mer hållbara metoder och produktioner.

Berätta lite om dig själv och hur Mireia Playa föddes?

Jag studerade modedesign och efter att ha arbetat i ett par sk. “Fast-Fashion” modemärken här i Barcelona så visste jag av att det inte var min sak. I mitten av 2015 började jag ändra min diet på grund av vissa hälsoproblem och jag gick naturligt över till att äta vegetariskt nästan varje dag. Jag åt så i några månader och började samtidigt få information om hur kött / mejeri / ägg … industrierna fungerar och bestämde mig för att bli helt vegan. Samtidigt som jag genomgick denna process började jag tillsammans med min far som har arbetat inom skobranschen hela sitt liv planera skapandet av vårt eget skomärke. Vi bestämde oss för att det skulle vara vegan och produceras i Europa så att det skulle passa min nya livsstil och värderingar och det är så Mireia Playà föddes 2016.

Vilka är de viktigaste värdena bakom ditt varumärke?

Vi började som ett veganskt varumärke designat och producerat i Spanien som fokuserade på att skapa högkvalitativa produkter med kurerade mönster. När mina värderingar utvecklades och hållbarhet blev ett fokus i mitt dagliga liv bestämde vi oss också för att börja arbeta med att erbjuda inte bara veganska samlingar utan också mer hållbara alternativ. Just nu är vi på väg mot hållbarhet, söker efter nya material varje säsong och motiverar våra leverantörer att gå över till mer hållbara metoder och produktioner.

Meet Mireia and her exquisite Vegan brand Mireia Playa green sustainable shoes sneakers
Photo credit: @daisy_rast

Vilka material använder du för skorna?

Alla våra material är vegan, beroende på säsong och på vilken stil och efterbehandling vi vill ha, men vårt vanligaste material är den återvunna veganska mockan, som är tillverkad i 100% polyester, återvunnen. I vinter har vi också arbetat med en vegansk napa tillverkad av majs och med latexsålar som produceras för hand

Vem tillverkar skorna och var?

Från början visste vi att vi ville producera i fabriker som kunde säkerställa att hantverkarna som gjorde vår design till verklighet arbetade under anständiga arbetsförhållanden och fick rättvisa löner. Våra skor tillverkas i Alicante, ett område i Spanien känt för sin tradition och know-how produktion av skor. Vi arbetar med familjeägda fabriker som tar hand om sina arbetare och hantverkare. Vi bestämde oss för att arbeta med fabriker med stor kunskap om traditionell och hantverksläder- och textiltillverkning, och med dem utvecklade vi en metod som gör att vi kan uppnå högkvalitativa resultat samtidigt som vi följer vår veganfilosofi.

Meet Mireia and her exquisite Vegan brand Mireia Playa I made your shoes
Photo credit: Mireia Playà

Dina skor är gjorda av återvunnet material. Var kommer materialen från?

Vår veganska mocka är tillverkad av polyester efter konsument (som betyder återvunnen), vilket innebär att vår fabrik använder gamla tyger / plagg som kastads, eller rester av sina egna produktioner, för att skapa garnet som sedan används för att tillverka tyget. 

Berätta lite om de ekologiska sulorna och majsmaterialet du använder?

Vårt sortiment av sneakers är tillverkat med latexsulor som inte bara ger enastående komfort utan är perfekta för hållbara sportkläder. De är gjorda med Hevea-mjölk som förfinats av en traditionell process, unik i Frankrike, bestående av mer än 50 olika processer där det nästan inte finns någon maskin inblandad.

Vår majsbaserade napa är ett hållbart alternativ till PU av syntetiskt ursprung. För närvarande tillgängligt, i släta strukturer och neutrala färger, har detta material kommit för att stanna och vi hoppas kunna erbjuda det snart i olika texturer och färger. Den är tillverkad i Italien och basen är tillverkad med PET-polyester. 50% av de polymerer som används för att skapa ytan på detta material kommer från majsavfall.

Photo credit: Mireia Playa

Jag är superinblandad i hela processen från design och materialval till produktionsprocessen.

Dina skor är PETA-certifierade. Hur valde du denna certifiering och var certifieringsprocessen enkel?

År 2016 fanns det inga veganska certifieringar alls. Vi började med ett koncept av varumärke och produkt som inte var så populärt just då och vi visste att det var viktigt att ha en partner som omfamnade samma värderingar och som var känt över hela världen för att hjälpa människor att förstå vad veganskor var, så det gjorde oss mycket glada över att Peta hade denna certifiering. Det var inte särskilt svårt att komma igenom processen eftersom huvudfokus var att förklara för dem hur produktionen tillverkas, vilken typ av material använder vi, om vi köpte tredje parter som redan gjort produkter … För mig var det lätt att förklara eftersom det i grund och botten är vad jag gör, jag är superengagerad i hela processen från design och materialval till produktionsprocessen.

Vilka är dina favoritmodeller?

Den här säsongen är jag superförälskad i Isolda och Gabrielas tossor. Idris-sneakersna är också högt på listan! 

Vad är något du vill dela med våra kunder när det gäller hållbarhet.

Det är en lång väg att vandra men det viktiga är att börja och få en tydlig uppfattning om ditt slutliga mål (i mitt fall att ha ett helt hållbart varumärke). För många produkter, som för skor, är det nästan omöjligt att göra dem 100% hållbara eftersom de har så många komponenter, men lite efter lite kan vi förbättra dem i framtiden.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Select your currency

    Main Menu

    0