Niki Newd Frisk hudvård

Niki Newd – Färsk, hållbar och effektiv hudvård

Med parollen "VI FÖLJER INTE, VI ÄR PIONJÄRER." Niki Newd har varit på ett uppdrag under de senaste 15 åren att ta färsk naturlig hudvård till en helt ny nivå av färskhet. Resultatet är en banbrytande ny kategori av hudvårdsprodukter som kallas "Fresh skin care".

Niki Newd har lett en ny hållbar väg som erbjuder hudvårdsprodukter tillverkade enligt samma principer som tillämpas på hälsosam kost: rena-, färska-, spårbara-, näringsrika ingredienser, effektiva och med inga tillsatser eller konserveringsmedel.

Det hela började med en tuff vintervandring som korsade den snötäckta isen vid Helsingfors strand, så berättade Kirsi Kaukonen för sin vän Nina som gick bredvid henne, om ett recept på en ansiktsbehandling som hade gått över från generation till generation i hennes familj. Detta 100 år gamla recept är baserat på naturliga livsmedelskvalitets ingredienser. Hennes vän, en biokemist, blev omedelbart upphetsad över idén att återuppliva och modernisera receptet för 2000-talet. Hennes vän testade den berömda ansiktsbehandling och blev helt exalterad över resultatet – inspirationsfröet för Niki News hade planterats.

Niki Newd snow balm product
Photo credit: Niki Newd

Vi fick chansen att prata med Kirsi Kaukonen för att ta reda på mer om deras resa med Niki Newd och utvecklingen av deras näringsrika och fräscha och färska hudvårdsprodukter.

Vad var så speciellt med detta originalrecept?

Min vän, biokemist, hade arbetat i flera år med funktionell mat, när hon hörde talas om receptet med havremjöl och jäst i sig, hon var som ”åh gud, det här har jag forskat mycket på! Hur briljant har din mormor inte varit med att skapa det, kan du dela med mig av din hemliga behandling? ‘
Det var receptets ingredienser, hon visste som forskare varför dessa vackra ingredienser är så effektiva för huden.

Vilka steg följde ni för att utveckla Niki Newds linje?

Under de senaste 16 åren har vi byggt grunden för färsk hudvård. Efter att ha utvecklat ansiktsmasken började vi en resa med djupare förståelse för hudvård och ha roligare tillsammans. Sedan började vi göra vår första tvål, vi gjorde det genom att titta på de bästa tillgängliga ingredienserna och samtidigt titta på vad vetenskapen säger om vilken typ av ingredienser som erbjuder vård och antioxidativa egenskaper för vår hud och vilken typ av ingredienser som inte irriterar .

Niki Newd face hand products
Photo credit: Niki Newd

Då vi utvecklade receptet för vårt Skin Butter med olivolja i, tittade vi på vilken typ av ingredienser en distributör hade, så vi beställde ekologisk olivolja, vi blev så förvånade över att det inte såg ut som den olivolja vi använder i vårt kök och i vårt Skin Butter, som vi hade köpt från Italien. Det  är grönt, tjockt och med en pepprig smak, var dennaekologiska olivolja klar som vatten, vid den tiden förstod vi vad skillnaden var med kosmetisk kvalitet och livsmedelskvalitet. Det var ögonöppnande!. På flaskan med den klara oljan stod det, det här är inte för konsumtion, vi tänkte, varför skulle vi vilja ta på oss hudingredienser som vi inte kan äta? Som olivolja borde vara, vet du, säkert! Det var ungefär 7 år sedan när vi verkligen började fokusera på ingredienser av livsmedelskvalitet.

Under åren har vi funnit att ingredienserna med livsmedelskvalitet innehåller mer näringsämnen, vilket stöds av vetenskapligt bevis på hur väl de behandlar våra kroppar och vilken typ av saker de gör för huden.

Vi vill ju äta vår näringsrika grönsak och frukt färska, varför skulle vi inte erbjuda samma sak för vår hud?

Hur kom färsk hudvård in i ekvationen?

Färskhet började bli något riktigt unikt, det är en så trevlig upplevelse att lukta och känna en färsk produkt. Idén att en hudvårdsprodukt ska hålla månader och år är inte meningsfullt. Vi vill ju gärna äta vår näringsrika grönsak och frukt färska, varför skulle vi inte erbjuda samma sak för vår hud? Färskhet och näring blev de två pelarna i vår filosofi

Vi bestämde oss för att vi inte vill lägga konserveringsmedel eller alkohol i vår fuktighetskräm för att kunna förvara den vid rumstemperatur, den ska kylas, ett utmärkt sätt att hålla produkten färsk och fräsch plus ha alla näringsämnen där åt dig. Vi tillsätter inga tillsatser eller konserveringsmedel, vår devis gäller att – vill vi inte äta det så vill vi inte ha det på får hud heller.

Niki Newd nutritious fresh
Photo credit: Niki Newd

Berätta om era ingredienser!

Alla våra ingredienser är 100% spårbara, vi är verkligen glada att veta var ingredienserna vi lägger på vår hud kommer ifrån. Över 50% kommer från Finland, och sedan lägger vi till andra nordiska ingredienser. Det är mycket hjärtvärmande att veta exakt var våra ingredienser har sitt ursprung och att vi stöder de lokala jordbrukarna och små producenterna. Det är som när du har en fin flaska vin och du har besökt vingården, när du väl dricker ditt glas så får du en mycket starkare upplevelse än om du köpte flaskan i den lokala butiken.

Oh Kirsi! Dina krämer är helt magiska!

Vilka är dina mest populära produkter?

Havremjölstvålen, Skin Glow Cream och Skin Silk. Och den mest beroendeframkallande produkten är Skin Cream, den produkt du lagrar i kylen. När vi inte hade företaget ännu men vi gjorde produkter för oss själva och vi hade några extra prover gav jag dem till mina vänner och Nina till hennes, en gång kom en vän för att få Skin Cream från mig, sa hon, Oh Kirsi! Du är som en drogsäljare av krämer – helt magiska!

Om du letar efter färskhet, effektiva, hållbara och autentisk skönhet, gör plats i ditt skönhetsskåp för Niki Newds produkter, två saker är säkra, du kommer inte bli besviken över deras fräscha kvalitet och du kommer aldrig ångra dig!  

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Select your currency

    Main Menu

    0