City Cocoon Cares for your skin and nature

City Cocoon – skönhetsprodukter som månar om hud och natur

En väl hydratiserad och skyddad hud är en frisk, långvarig-ung hud, City Cocoon vet detta och de vet också att det bästa sättet att uppnå detta är med exakta formler, rena ingredienser, inget överflödigt hudvårdsprodukter. Produktsortimentet City Cocoon har skapat är lika snäll mot din hud som för miljön.

Naturen är klok och bara där hittar vi alla element som vi behöver för att vårda oss själva och för att hålla oss friska, naturen behöver inga kemikalier, inte heller vi. Och det är från denna grundläggande kunskap som City Cocoon kommer att skapas och skapar så naturliga och oganiska kosmetiska produkter som möjligt för en frisk hud med ansvar för naturen.

Vi fick tillfälle att intervjua Lyubomira Petrova, hjärtat och själen i City Cocoon, som berättade hur hon förvandlade sig från sin karriär inom design till att skapa de närmaste naturliga hudvårdsprodukterna i City Cocoon och hur de strävar efter att bli mer och mer hållbara varje dag.

City Cocoon Cares for your skin and nature interview Lyubomira Petrova
Photo credit: City Cocoon

Berätta lite mer om dig själv och hur kom du på idén att skapa City Cocoon?

Min familj har varit i kosmetikbranschen i 20 år, för mig var det en naturlig förändring efter att jag utvecklade mig inom designområdet. Jag kände behovet av ren kosmetika, utan onödiga ingredienser, utan dofter och fokuserade mest på ett specifikt behov av huden.

I grund och botten är hälsosam, välhydrerad och skyddad hud vårt mål.

Vilka hållbara produktionsmetoder använder du när du utvecklar din linje?

De kosmetika vi skapar har ett specifikt fokus, behandlar ett behov eller problem i huden. När vi väljer rätt ingredienser tar vi hänsyn till miljön och inser vilken inverkan den har på huden. I grund och botten är hälsosam, välhydrerad och skyddad hud vårt mål.

Är du certifierad enligt ett miljöcertifieringsschema?

Produktionsprocessen är certifierad enligt ISO och GMP (Good production practices). När vi väljer ingredienser väljer vi de som är certifierade, av högsta kvalitet, ekologiska eller naturliga. Det lokala elementet är också viktigt. Vi väljer ingredienser från lokala producenter eller de som är specifika för ett visst område.

City Cocoon Cares for your skin and nature hud
Photo credit: City Cocoon

Hur paketerar du dina slutprodukter? Använder du några återvunna eller återvinningsbara material?

Vår produktförpackning är 100% återvinningsbar eller kan återanvändas. Vi använder glas- eller aluminiumbehållare. Vår förpackning innehåller mindre än 3% plast och vi har åtagit oss att bli helt plastfria inom en snar framtid. Många av våra produkter bevaras inte. För dessa produkter är valet av förpackning särskilt viktigt. Vi lägger vårt blommiga vatten i bärnstensfärgade glasflaskor och det är viktigt för korrekt lagring av produkter. Vår produktionsprocess är så ansvarsfull och så hållbar som möjligt. Vi arbetar hårt för att få minsta möjliga miljöpåverkan.

… naturligt betyder utan onödiga ingredienser, ingredienser med ett klart och rent ursprung.

Så roligt som det låter betyder naturligt olika saker för olika människor. Vad betyder det för dig?

För mig naturligt betyder utan onödiga ingredienser, ingredienser med ett klart och rent ursprung. Nära till naturen.

Innehåller dina produkter vatten?

Våra produkter är två typer – vatten- och oljebaserade. Alla våra produkter som innehåller hyaluronsyra innehåller också vatten. Hyaluronsyra är viktigt för att avge och behålla fukt i huden. Sådana produkter är det enda alternativet att hydrera fet hud. Väl hydratiserad hud är vacker och fyllig.

Eftersom konserveringsfria produkter är hela sortimentet i den gröna industrin, är vi nyfikna på att veta mer om vilket konserveringssystem du använder för att förhindra bakterier, mögel och alla andra otäcka växande organismer som kan krypa in?

Tack så mycket för denna fråga. Sanningen är att när produkten inte bevaras finns det en stor risk att utveckla bakterier i den, vilket verkligen är ett stort problem att komma på huden. Våra vattenbaserade produkter kan inte undvika konserveringsmedel, just på grund av denna säkerhet. Vi lägger en mycket exakt mängd i dem, ett beprövat skonsamt och effektivt konserveringsmedel. Oljebaserade produkter innehåller inte konserveringsmedel och måste lagras mycket väl och här är specialistens roll att välja rätt förpackning. Obligatoriskt glas, helst mörkt, tätt förslutet förpackning. Från varje produktionssats förvarar vi en viss mängd som finns kvar i vårt laboratorium och spåras över tiden för att säkerställa att produktens egenskaper bevaras vid slutet av den angivna hållbarheten. Vårt blommande vatten innehåller en naturlig mängd blommolja från vilken de extraheras och det fungerar som ett konserveringsmedel för dem. De är 100% konserverade på ett naturligt sätt, vi lagrar dem i en mörk glasflaska.

City Cocoon Cares for your skin and nature interview products
Photo credit: City Cocoon

Vad är din hudvårdsfilosofi?

Exakta formler, rena ingredienser, skydd och hydrering, inget överflödigt.

…god hydrering är det mest effektiva sättet att sakta ner hudens åldrande.

Om du måste välja två go-to produkter från din linje, vilka skulle du personligen välja och varför?

Min hudvårdsrutin innehåller 2% gel av hyaluronsyra och rent rosenvatten. Jag använder alltid de två produkterna tillsammans. Jag tror att god hydrering är det mest effektiva sättet att sakta ner hudens åldrande. Denna formulering är mycket koncentrerad och kombinerar hyaluronsyra med låg, medium och hög molekylvikt och fungerar på olika nivåer i huden. Lätt och ekonomiskt att använda, endast två pumpar täcker hela ansiktet. För en riktigt imponerande fuktgivande effekt kombinerar jag med rent rosvatten. Varje morgon gör jag den så kallade vattensmörgås i ansiktet.

Vad är din bästsäljare och vad gör den speciell?

Solskyddsmedel SPF 50 UVA & UVB Skydd mot föroreningar är definitivt vår bästsäljare. Vi har skapat en trevlig att tillämpa formel. Det är en bra grund för smink, skyddar huden, återfuktar och absorberas lätt. Jag tror här är å ena sidan kvaliteterna hos den produkt vi har skapat, å andra sidan är medvetenheten om behovet av att skydda huden från både solen och miljön när den förorenas.

Gå till City Cocoon

Hållbar beauty

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0