cruelty free certifieringar

Cruelty-free certifieringar

Bra skönhetsvård och kosmetiskaprodukter eller modetillbehör kan kosta mycket men de ska inte kosta ett djurs liv eller lidande. Det finns organisationer som arbetar hårt för att grymma djurförsöksmetoder ska avslutas och helt försvinna. Dessa organisationer ansvarar för att granska och certifiera ett företag och produkter/eller praxis så att inte djur på något sätt far illa. Nedan kan du läsa om dessa certifierinar.

Det är så svårt att föreställa sig att djurförsök för att testa produkter för skönhets och modeindustrin fortfarande görs även i vår tid. Lyckligtvis blir människor mer medvetna om fasorna i djurförsök och tar mer ansvar för att forska och välja produkter från företag som inte testar på djur.

Låt oss bara förstå lite vad djurförsök är. Det inkluderar all testning av färdiga kosmetika och/eller hushållsprodukter. Även flera ingredienser och blandingar som används vid tillverkning av sådana produkter, även från tredjeparstillverkare och leverantörer. Så det är en lång kedja av olika tester på djur som många gånger sker.

För att verkligen känna sig trygg med att de produkter och företag man väljaer att köpa ifrån verkligen in testar på så är det dessa certifierngar man ska hålla span på – för att vara säker på att produkten är “cruelty free”.

cruelty-fre certifieringar leaping bunny

Leaping Bunny

Den enda internationellt erkända certifieringsorganisationen ansvarar för att certifiera varumärken som inte testar på djur. Det kräver oberoende revisioner för att verifiera att de “cruelty free” påståenden är sanna. Denna standard anses vara guldstandarden i grymhetsfri certifiering för skönhets och kosmetikaprodukter samt hushållsproduktföretag. Denna certifiering indikerar att inga djurförsök har utförts i något utvecklingsstadium.

cruelty free certifieringar beauty-without-bunnies-logo

Beauty Without Bunnies

 

För att bli certifierat måste ett företag antingen underteckna PETA:s försäkran eller tillhandahålla ett uttalande som bekräftar att de inte genomför eller genomför några djurförsök på ingredienser, formuleringar eller färdiga produkter och att de lovar att inte göra det i framtiden.

cruelty free certifieringar not tested on animals

Choose Cruelty Free (CCF)

Är en oberoende ideell organisation baserad i Australien som är emot djurförsök. Företag som söker ackreditering måste underteckna ett juridiskt bindande avtal. För att vara ackrediterade kan ingen av företagets produkter och ingredienser, inklusive de som tillhandahålls av dess leverantörer, ha testats på djur. CCF har också en strikt policy för animaliska ingredienser.

Vi som konsumenter behöver vara medvetna om att det fortfarande pågår mycket djurförsök. Vi behöver göra lite egen research. Ska tilläggas också att även produkter som inte har dessa certifierngar självklart kan vara både veganska och producerade helt cruelty free. Det kostar en del att ansöka om dessa certifieringar och alla kanske därför inte kan göra det. Så läs på, kika på hemsidor och ingredienser och produtkionssätt. Dessa organisationer som certifierar har också en egen sökmotor där man kan se vilka företag som är certifierade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select your currency

Main Menu

0