Det unika, perfekt tillverkade danska varumärket Another Jewel av Sara Kristine

Det unika, perfekt tillverkade “Another Jewel” av Sara Kristine

Ta din favoritmugg och häll i lite varmt te eller kaffe, för den vackra Sara Kristine från Köpenhamn, Danmark, kommer att visa dig världen av sitt hållbara varumärke "Another Jewel". Hon gör minimala smycken som förkroppsligar begreppet ofullkomlighet och individualitet. De är alla handgjorda och hon skapar dem alla i sin hemmastudio i Köpenhamn. Det bästa är att varje skapande är unikt, och det finns ingen annan lik! Och om du gillar skandinavisk design skapar hon fantastiska bilder också.

Kristine kommer att prata om sin Zero-Waste Collection. Hennes långsamma tillvägagångssätt för att göra bitarna, inspiration, självlärande, icke-kemiska material, och varför behöver vi verkligen välja smyckenmärken klokt.

Det unika, perfekt tillverkade danska varumärket Another Jewel av Sara Kristine ring neckale bracelet
Photo credit: Another Jewel

Hur startade du Another Jewel och vilka är de viktigaste värdena bakom varumärket?

Jag har alltid vetat att jag ville vara egenföretagare och göra något kreativt, men det tog ett tag innan jag hittat min väg. Jag levde ett hektiskt London-liv i fyra år tills en dag något inom mig ville komma ut. Jag hade vid den tiden redan gått en grundläggande kvällskurs för smycken men tränade inte mycket efter kursen.

Jag började titta på videos, läsa lite och bara skapa och hitta min stil. Medan jag gjorde detta undersökte jag också var materialet jag arbetade med kom ifrån och fann att processen att få mineralerna/metallen från marken är mycket giftig för både jorden och arbetarna och jag fann att återvunnet/eko sterling silver och guld var ett alternativ. Detta var ett mycket naturligt val för mig och jag började undersöka vad jag annars kunde göra för att göra en annan juvel så hållbar som möjligt. Förutom materialet och lådorna har jag också ett långsamt sätt att utforma och skapa. Jag gillar att mina smycken är tidlösa och att jag är en del av min kunds identitet och att smyckena är deras “go-to” bitar.

Var får du inspiration ifrån?

Jag är väldigt inspirerad av arkitektur, kubism och minimalism. Jag tycker också att dessa 3 är en bra grund för tidlös design. Dessutom inspirerar mänskliga individualiteter och skillnader mig mycket. Jag har skapat en samling som heter Shapes som firar oss kvinnor och våra olika kroppsformer. Sedan, naturligtvis, miljön och att ha ett hållbart smyckenmärke tittar jag också mycket på ”rest/cut-offs” och försöker tänka och skapa mönster från det. Från denna tankeprocess skapades min Zero Waste Collection.

Hur startade du Another Jewel och vilka är de viktigaste värdena bakom varumärket?
Jag har alltid vetat att jag ville vara egenföretagare och göra något kreativt, men det tog ett tag att hitta min väg. Jag levde ett hektiskt London-liv i fyra år när en dag något inom mig ville komma ut. Jag hade vid den tidpunkten redan gått på en grundläggande kvällskurs för smycken men tränade inte mycket efter kursen.

Det unika, perfekt tillverkade danska varumärket Another Jewel av Sara Kristine drawing products
Photo credit: Another Jewel

Vilken typ av material använder du mest i dina designstycken?

Jag arbetar med återvunnet sterlingsilver och guld. Silver är ett utmärkt material att arbeta med! Jag älskar dock att arbeta med guld, det är en mycket speciell känsla när jag polerar en guldbit – jag känner mig nästan lockad av guldet.

Var får du materialet ifrån?

Jag fick mitt material från en liten butik i London där jag brukade åka när jag bodde där. Annars finns det några platser i Danmark.

Vi vet att dina smycken är unika och handgjorda av dig vilket gör det superetiskt. Vilka är de hinder (om några) som du står inför när du bygger din linje och skapar varje bit?

Det största hindret just nu är faktiskt att jag inte arbetar på mitt varumärke på heltid. Förutom att skapa och designa (vilket naturligtvis är det jag föredrar och tycker om) finns det så mycket annat arbete runt det. Jag gillar sociala medier till exempel för att det är kreativa medier men jag känner att det tar mycket av min tid. Ibland är det också svårt att arbeta med ett varumärke själv, vara självlärd och också hitta inspiration om hur man kan visa upp det för världen. Jag skulle gärna ha ett team som gör allt för mig så att jag bara kan skapa. Kanske en dag ☺

Vad skulle du rekommendera de medvetna kunderna att tänka på när man handlar hållbara smycken?

Det finns många hållbara smyckenmärken där ute nu. Personligen föredrar jag att ha bitar som inte massproduceras eftersom smycken är något du har för livet och jag tycker att smycken är så personliga. Jag tror inte att det tar lång tid att räkna ut om du köper från ett litet oberoende varumärke som sannolikt också kommer att vara mycket transparent.

 

Hållbarhet och mode har inte alltid hört ihop, men det finns en ny idé som slår rot som håller fast vid branschens gränsöverskridande ursprung och samtidigt främjar livslängd och grönt tänkande. Den långsamma Rörelsen är här och med den kommer den hållbart moden.

I den här artikeln ska du hitta information om:

  • Att utforska hållbart rörelsen
  • Uppkomsten av hållbart Fashion
  • Hur globala varumärken och industrin främjar den hållbart modeideologin
  • Hur man engagerar sig i Hållbart Fashion-rörelsen
  • Var går kläderåtervinning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0