EcoBloom – företaget bakom det smarta miniväxthuset för mikrogrönt

EcoBloom – företaget bakom det smarta miniväxthuset för mikrogrönt

Ekologiska grönsaker och örter från ett akvarium? Att ha sin egen lilla inomhusträdgård och kunna njuta av fiskar som fridfullt simmar runt – låter det som en konstig dröm? Det är det inte. Och det har inget med magi att göra. Skaffa bara EcoGarden – en riktigt smart kombination av ett miniväxthus och akvarium. Läs vidare i denna intervju med uppfinnaren Hamza Qadoumi, vd på EcoBloom, för att lära dig mer om EcoGarden och alla dess miljontals fördelar.

Berätta lite om dig själv och hur du kom på idén att skapa EcoBloom?

Jag är född och uppvuxen i förorten i Stockholm, med jordanskt ursprung. Min bakgrund är inom maskinteknik med en masterexamen i innovationsledning och produktutveckling. EcoBloom föddes med idén och drömmen att ge människor möjligheten att kunna odla sin egen mat på ett roligt, hållbart och interaktivt sätt.

Vad är konceptet bakom EcoGarden?

EcoGarden är en kombination av ett smart miniväxthus och ett självrengörande akvarium. Ett intelligent ekosystem som kan odla en mängd olika färska örter och grönsaker året om, utan förkunskaper. Du kan hålla koll och styra allt på distans och i handen följa hela växtprocessen från frö till skörd.

Om du skulle förklara vad akvaponik är för ett barn, hur skulle du definiera det?

Fisken bajsar och bakterier bryter ned det till näringsämnen. Sedan absorberar växterna näringsämnena. Så du matar fisken, fisken matar växterna och växterna matar dig, helt enkelt. Ett naturligt och hållbart ekosystem!

EcoBloom – företaget bakom det smarta miniväxthuset för mikrogrönt fisk

Vilka funktioner har EcoGarden?

EcoGarden har integrerade sensorer och en egen app. Du kan schemalägga när fisken ska matas, styra ljuset eller kolla temperaturen bara med ett knapptryck. Du blir helt uppslukad av växtprocessen medan du odlar i en avslappnade miljö full med liv.

Vilka fiskarter kan man ha i EcoGarden?

Det finns flera vattenlevande djur som kan trivas i ett akvarium på 30 liter. De vanligaste är guppy, zebrafisk, räkor och sniglar.

Hur underhåller man EcoGarden?

Systemet är utformat så att vem som helst kan börja använda det enkelt. Det är också automatiserat, så behovet av underhåll är väldigt begränsat. Det är dock nödvändigt att byta vatten då och då för att säkerställa att fisken har en god och balanserad miljö.

Var rekommenderar du att kunderna ställer sin EcoGarden?

Antingen i vardagsrummet eller på köksbänken, där det inte är direkt solljus. Jag har två i mitt sovrum (haha)!

Vilka örter kan man odla i EcoGarden?

Det finns massor av örter och annat mikrogrönt som man kan odla i EcoGarden. Våra kunder gillar främst att odla mikrogrönt som vattenkrasse. Det tar bara ett par dagar att odla och är väldigt gott.

Vilket material är EcoGarden gjort av?

EcoGarden tillverkas av 100 % återvunnen BPA-fri plast. Alla komponenter är också certifierade enligt CE, FCC och RoHS.

Vad gillar du mest med EcoGarden?

Det finns två saker jag gillar allra mest. För det första den tekniska delen, med mobilappen och den integrerade teknologin. Min favoritfunktion är nog den automatiska justeringen av ljuset där LED-lampornas ljusstyrka anpassas automatiskt efter det omgivande ljuset som mäts av ljussensorn. Det är bara så coolt!

Det andra jag gillar är den icke-tekniska sidan av EcoGarden. Den terapeutiska och rogivande effekten den har. Att höra vattnet och se växterna växa är fascinerande.

EcoBloom – företaget bakom det smarta miniväxthuset för mikrogrönt team

Har du en fem- eller tiosårsvision för företaget som du kan berätta om?

Självklart! Vi har flera intressanta innovationer på gång som vi kommer dela med oss av. Nya, smarta och interaktiva sätt att odla mat mer lokalt och hållbart. Vi vill bli nästa Apple inom mikroodling!

Vad är det mest utmanande med att driva ett så pass innovativt företag som EcoBloom?

Vad vi gör på EcoBloom är att kombinera naturens skönhet med den senaste teknologin. Vi kombinerar hårdvara, mjukvara, app och mer i en produkt. Tro mig, det är oerhört utmanande! Men vi har ett förstklassigt team som arbeterar hårt för att göra verklighet av den här visionen. Utan det team vi har i dag så hade inget av det vi gör varit möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0