Infinitdenim räddarna av gammalt denim

Infinitdenim – räddarna av gammalt denim

De sparar redan använda kläder från sin egen stad Barcelona, i Spanien. De har sitt eget tyg, även kallat InfinitDenim som produceras lokalt, vilket gör att de kan titta närmare på produktionen och minska sina CO2-utsläpp.

Infinitdenim räddarna av gammalt denim style
Photo credit: Infinitdenim

InfinitDenim är ett varumärke baserat i den livliga och konstnärliga staden Barcelona, ​​Spanien. Verksamheten startades under namnet Back to Eco 2016 och är nu ett framgångsrikt hållbart modemärke som är känt för sina upcyclingmetoder – vilket betyder att de återanvänder och ger avdankade kläder en ny chans i en ny skepnad. 

När de väl har samlat in de gamla begagnade materialen och återvunnet dem genom att ge ett nytt liv till en mängd olika föremål, allt från skrot till rester. Produktionen faller också en del i företagets “close the loop” -modell eftersom den används för att skapa sitt eget tyg, kallat InfinitDenim. InfinitDenim består av denimrester, återanvända bomull och Lyocell.

När det gäller deras miljöstrategi, så fokuserar de bara på miljövänliga processer som inkluderar låg energi- och vattenförbrukning. Användning av material som innehåller polyester eller andra derivat av fossila bränslen undviks till varje pris. Inköp av material görs med närliggande företag för att förkorta ressträckor och därmed minska föroreningar. Alla produkter som används vid färgning och tvättprocesser är registrerade i R.E.A.C.H.

InfinitDenims speciella tyg består av:

  • 30% återvunnen denim (gamla Denimkläder som jeans)
  • 30% återvunnen bomull 
  • 40% cellulosa från hållbart odlade skogar.

InfinitDenims uppdrag är att fokusera på cirkulärt mode, lokal produktion och skapandet av naturliga organiska material som är fria från syntetiska- och skadliga ämnen.

InfinitDenim
Credit: InfinitDenim

Om ‘Back to Eco’:

2016 föddes Back To Eco från föreningen mellan en biolog och en ambientolog med avsiktn att omvandla material som anses vara avfall till nya produkter. Efter det att InfinitDenim blev ett varumärke fokuserar Back To Eco på utbildning och informaion samt att lyfta InfinitDenim. 

  • Varumärkets lokala närvaro.
  • Reparera, återvinna och återanvända verkstäder.
  • Den mest kreativa innovationen.
  • Deltagande och social aktivering.
  • Kravet på ett etiskt och hållbart sätt på lokal nivå
  • Föredrag, workshops och andra evenemang.

Teamet:

Grundarna av Back to Eco är Montse Bayen och Núria Nubiola. De har ansvarat för hela projektet från starten. Montse fokuserar mer på produktion och försäljning av Infinitdenim, medan Núria har fokus på kommunikation och hantering av Back To Ecos sociala aktivitet.

Ivonne Penadillo är designchef och ansvarar för BTB och BTC för Infinitdenim.

Albert Pallares ansvarar för internationell försäljning.

Lorena Canales och Hanane Mnihich ansvarar för att klippa och tillverka alla Infinitdenim-tillbehör, samt för beställningar som kommer från Back To Eco.

Infinitdenim räddarna av gammalt denim jeans
Photo credit: Inifinitdenim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select your currency

Main Menu

0