The Ace Bag Anna Sandra

The ACE Bag – Räddar våra hav

Mode och hållbarhet, är dessvärre inte så kompatibelt som vi vill. Modebranschen tillhör en av de mest förorenande branscher och även inom social rättvisa har många producerande modevarumärken mycket kvar att jobba på. Men det är också inom mode som det nu sker omställningar och stora steg mot hållbarhet och cirkulär produktion sker. Ett riktigt bra exempel på det är The ACE Bag, en fashionable väska gjord av plast från haven, fisknät te.x. - väskan är gjord för att hålla länge och kan återvinnas.

Väskorna är utformade för kvinnor som tar sig igenom dagen och utför flera aktiviteter, från arbete till träning, möten, afterwork och middagar. Väskans design är både sportig och elegant och materialet de är gjorda av kommer från en fantastisk revolutionsteknik som regenererar nylonavfall – som te.x gamla fisknät sk. spöknät som skapar mycket elände kvar i haven.

The ACE Bag - Rädda våra hav väskor lifestyle
Photo credit: The ACE Bag

Endast 9% av plasten som produceras över hela världen återvinns, resten hamnar på deponier och i hav ensom skadar marint liv allvarligt och äventyrar våra ekosystem. Om inget förändras kommer det att finnas mer plast än fisk i haven 2050.

Sandra & Anna, grundare av The ACE Bag, vet att det är viktigt att skydda vår planet och ta ansvar för att ta itu med miljöfrågor. The ACE Bag löser behovet av en väska som är multifunktionell, ett “fashion item” men också med hållbarhet och miljömedvetenhet i sin kärna.

Det är därför deras innovativa premiumgarn för sina tyger tillverkas av ett italienskt pionjärföretag som har som vision att göra världen till en bättre plats genom att leverera 100% hållbara material. Genom en sofistikerad reningsprocess omvandlas havsnylonavfall och andra restkonsumtionsrester till en regenererad nylonfiber som kallas ECONYL®. Denna nylon kan återvinnas oändligt utan materialförlust, vilket gör den perfekt cirkulär.

Men det stannar inte där, The ACE Bag samarbetar också med Healthy Seas, ett ideellt initiativ som städar bort havsavfall, främst övergivna fiskenät, som är ett stort skäl varför många sköldpaddor, valar, delfiner och många andra djur dör varje år, då de fastnar i näten och drunknar. Och för varje väska som ACE säljer, donerar de 1% för att stödja Healty Seas havsrengöringsinitiativ.

The ACE Bag - Rädda våra hav healthy seas
Photo credit: Ghost Diving & The ACE Bag

The ACE Bag ser verligen till att ha ett cirkulärt tänk. Tack vare den regenererbara nylon som de använder för sin samling kommer varje ACE-väska med ett löfte om återvinning genom sitt “Give Back-program”. Detta ger kunderna möjlighet att returnera sina uttjänta väskor tillbaka till ACE och det gamla materialet kommer att återvinnas och omformas till nya produkter.

ACE-väskan är en väl avrundad hållbar produkt som hanterar många av dagens hållbarhetsfrågor genom att minimera och eliminera användningen av nya resurser; genom att skapa en väska som är snygg och mångsidig och därmed hjälper kunder att köpa mindre och välja en artikel som har många funktioner. De producerar inte heller massor, deras lager är begränsat. De hjälper ständigt att öka medvetenheten och bygga en miljömedveten gemenskap. Deras “Give Back-program” är unikt och vi tycker att många andra modemärken bör följa deras goda exempel.

The ACE Bag - Rädda våra hav produkt
Photo credit: The ACE Bag

Och om du fortfarande funderar över att köpa dig en av deras fantastiska väskor, kom ihåg att en del av deras försäljning doneras för att fortsätta städa och rädda våra hav! Och du kan skicka tillbaks väskan när du känner att den har gjort sitt. Det är dock ett mycket hållbart material – så det kommer ta flera år!

The ACE Bag - Closing the loop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0