vegan-veganism-2-400x250

Vegan & veganism

Veganism är en kosthållning, filosofi eller livsstil som innefattar ett avståndstagande från alla former av utnyttjande mot djur för mat, kläder eller andra syften. En vegan är alltså en person som av etiska, religiösa eller hälsoskäl valt att inte konsumera djurprodukter.

Det finns många sätt att omfamna en vegansk livsstil. Men en sak som alla veganer har gemensamt är en växtbaserad diet som innefattar att man undviker alla animaliska livsmedel som kött (inklusive fisk, skaldjur och insekter), mejeriprodukter, ägg och honung. Samt att man undviker animaliskt härledda material och produkter som testats på djur. Man avstår med glädje att besöka nöjesparker som använder djur för underhållning.

Vegan & veganism ko
Vegansk mat trendigare än någonsin och utbudet på ”fejkkött” ökar. I dag går att köpa veganska köttbullar, hamburgare, korvar, bacon, biffar och filéer. Substituten ser ut som kött och är gjorda för att likna till både smak och konsistens.
Vegan & veganism läder
Vegetabiliska läderprodukter börjar nu att dyka upp i allt större utsträckning.

Med små steg kan DU göra skillnad!

Veganism blir allt mer populärt och idag finns det prisvärda och lättillgängliga alternativ till nästan allt och det har aldrig varit enklare att leva en vegansk livsstil än idag. Man behöver inte anamma alla delar av veganism. Börja med det som passar dig och din livsstil. Med små steg kan du göra skillnad. Enligt butikskedjorna har försäljningen av växtbaserade produkter under de senaste åren varit överlägset störst jämfört med andra produkter.

 

Läs vidare och inspireras av vegansk livsstil:

Är vegan och cruelty-free samma sak? Läs om skillnaden här!

Att välja Vego! Hur ska man tänka? GLH tipsar!

Nyfiken på hur du kan äta mer grönt? Redo för Vego?

Upptäck cruelty free & veganska varumärken här!

Vi på Green Little Heart vill möjliggöra fler gröna, hållbara och medvetna val. Läs mer om oss här

Veganska produtker får inte innehålla något som kommer från djurriket.

Det du ska leta efter om du vill ha helt veganska produkter är “riktigt” Veganmärkningar. Det finns många brands som sätter på ett löv t.ex. och så kan det tolkas som naturligt och veganskt. Var noga med att läsa på om varumärket. Peta är det organsiation som är bra att följa. De förmedlar mycket nyeter. Det bästa är Vegan & Cruelty Free ihop.

 

 

 

Miljövänliga solkrämer som skyddar både dig och korallreven

Miljövänliga solkrämer som skyddar både dig och korallreven

"Vi vet att ultraviolett ljus orskar immunologiska förändringar hos människor. Det är tydligt", skrev Margaret Kripke i en forskningsartikel från 1989. Forskare menar att om jordens ozonlager* blir tunnare och tunnare i framtiden, kommer människor utsättas för mer skadlig ultraviolett strålning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0