bukvy hållbar sustainable väskor fashion mode green little heart mini curie town

BUKVY hållbara och veganska väskor

BUKVY är ett varumärke som återuppfinner hur vi tänker designväskor som bara snygga dyra tillbehör genom att introducera smarta, multifunktionella mönster med en extra omsorg för miljön och produktionsprocessen för dagens multitasking kvinnor.

Deras princip är att skapa något som ger användaren det lilla extra de har letat efter och inte hittat någon annanstans.

BUKVY stödjer inte massproduktion eller Fast Fashion. Teamet bakom BUKVY är mycket engagerade i att se till att varje bit skapas med kvalitet och med omsorg för rättvis handel och rättvisa arbetsvillkor.

Elena och Joanna på Bukvy tror på en värld där vi konsumerar saker vi behöver och älskar utan att skada människor omkring oss eller miljön.

Visste du att kostnaden för ett handgjort föremål sällan handlar om materialkostnade utan handlar om den tid som läggs ner på att skapa varan. Vi tänker att det är så det bör vara?

Handgjorda produkter handlar om ett hantverk, en stor materialkunskap och naturligtvis också stolthet. Bukvy har valt att arbeta med små produktionsstudior, geografiskt nära Sverige som de kan besöka då och då. De vill att människor som arbetar i studion ska arbeta under trevliga förhållanden och kunna leva bra liv utifrån vad de betalas ut.

“Vi tror att vi kan vara en del av att skapa bättre och rättvisare konsumtionsvanor.” Elena och Joanna

Bukvy prissätter deras varor efter vad de kostar. De har också utvecklat “ett direkt till konsumentkoncept” som gör det möjligt att skära ner på kostnader och erbjuda kunder ett rättvist pris. Modebranschens standardprissättningsmodell är att multiplicera produktionskostnaderna för varor med 5-8, Bukvy’s är att multiplicera den med 3.

bukvy hållbar sustainable väskor fashion mode green little heart tillverkning

När det gäller deras skinnväskor, alla är inte veganska, så säkerställer Elena och Joanna, att djurens levnadsvillkor också har varit optimala.

Det finns många sätt att arbeta på ett hållbart sätt. För BUKVY inkluderar hållbarhet beträffande läder nedan:

De använder endast högkvalitativt europeiskt läder

Samarbete med studious som har skapat rättvisa arbetsvillkor för sina arbetare och som de enkelt kan besöka

BUKVY använder bara läder som är en restprodukt från den europeiska köttindustrin

Använder inte läder som har garvats med någon farlig typ av giftigt

Bukvy här väskor som här 100% organiskt eller vegetabiliskt garvat, det betyder läder som garvas utan någon form av krom eller andra gifter. Istället kan den garvas med till exempel bark eller olivblad. Det är ofta en mycket långsammare process, som skapar en väldigt trevlig patina och tar månader att avsluta.

bukvy hållbar sustainable väskor fashion mode green little heart still style

Men de också har en linje väskor som är helt veganska,  gjorda av kork, ett slitstarkt och lätt material som är lämpligt för veganer och alla som vill ha en väska i ett organiskt material som inte är gjord av djur. Bukvy använder kork tillverkad av korkskogen i Spanien och Portugal.

Korkindustrin är ett skydd mot klimatförändringarna eftersom ekarna minskar risken för eld och ökenspråk och tack vare den långa livslängden för en ek, avsätts en hel del Co2 i skogen.

bukvy vengan väska kork blå style bag

För mer info besök bukvy.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0