too good to go matsvin mat hållbart rädda maten app green little heart

Rädda maten med Too Good To Go

Föreställ dig då hur mycket mat som restauranger och butiker måste skräp av av samma anledning ... Att spara mat har aldrig varit så viktigt som det är idag och företag som Too Good To Go gör detta nödvändiga uppdrag lika enkelt som bara ett klick på din telefon.

Planeten är redan alldeles för överbefolkad och vår mat måste massproduceras, frukt måste plockas upp innan de är mogna och näringsrika nog, djur måste injiceras med hormoner så att de växer större och snabbare, fält lämnas infertila och karga på grund av överdrivet jordbruk.

Tänk nu på alla resurser som krävs för att producera all mat som behövs för att mata en planet. Vad sägs om att ni tänker på att det tar 24 000 liter vatten för att producera 1 kilo choklad och 21 000 liter för att producera ett kilo kaffebönor. Allt vi äter och dricker har inverkan. Ändå är nästan HALV AV MATEN LÖST ELLER AVSLAGAD från jord till bord. Och världen kommer nästan att gå tom för mat fram till 2050 om globala livsmedelssystem inte förvandlas djupgående.

En undersökning utförd av Too Good To Go visade att:
– 70% av svenskarna är oroliga för mängden mat som slösas bort
– 84% tycker att det är verkligen viktigt att minska sitt eget matavfall
– Åtgärder som svenskarna är villiga att vidta för att minska sitt eget matavfall:
62% är villiga att planera sina måltider, 47% är beredda att följa enkla tips och hacks om hur man minskar matavfall i vardagen, 45% skulle köpa mer överskottsmat, 33% är villiga att pröva smarta tjänster som hjälper dem att spara överskott mat, 32% är villiga att ta mindre hjälp, 21% är villiga att läsa artiklar om matavfall.

Om du ännu inte har hört talas om Too Good To Go är de ett företag med social påverkan som grundades 2016 och bekämpar matavfall i hela Europa. De gör detta främst genom en B2C-app som förbinder kunder med livsmedelsföretag som har osålda överskottsmat i slutet av dagen. Ja! All den läckra, perfekt ätbara maten som butiker och restauranger måste kasta ut i slutet av dagen bara för att de måste sälja färska varje dag. Förutom appen bygger företaget en rörelse mot matavfall och leder projekt med hushåll, företag, skolor och offentliga frågor för att skapa verklig förändring av hur vi lagstiftar, lär oss och närmar oss matavfall.

too good to go rädda maten app sverige hållbart green little heart

Appen lanserades i Köpenhamn, Danmark 2016 och är nu tillgänglig i 14 länder. Det har laddats ner mer än 22 miljoner gånger och tillsammans har sina användare räddat mer än 39 miljoner måltider. Too Good To Go samarbetar med mer än 45 000 partners. I Sverige leds Too Good To Go av Åsa Sandberg, Country Manager och Food Waste Expert.

Vi har nu laddat ner och testat appen och vi kan inte tro hur billig och bra maten som erbjuds där är! Du laddar bara ner appen till din telefon och/elle surfplatta, ställer in din läge och den visar omedelbart vilka restauranger och butiker som har överskottsmat tillgängligt, antingen i form av matväskor eller lådor eller hela färdigrätter. Du reserverar och köper maten för att hämta sedan den vid tilldelad tid.

Vi bör göra att rädda mat till en del av våra vanor! Genom att hjälpa varandra, både som individer och företag, kan vi ändra siffrorna till vår fördel och se till att vi fortfarande kan skaffa mat åt oss själva i kommande generationer.

Ett kurerat utbud av Green Little Hearts hållbara varumärken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0