Cosmopharma – Svensk hudvård när den är som bäst

I Kungsängen finner vi mor och dotter - Susanne och Celinn Sjölander. Stjärnorna bakom det svensktillverkade behandla hudvårdsmärket Cosmopharma.

Cosmopharma Sweden är ett svensktillverkat hudvårdsmärke som under de gångna året vunnit flera utmärkelser. Årets Bästa Hudvårdsserie 2020, folkets röst i Stockholm Beauty Week Awards där ett 50-tal andra stora märken var nominerade, både svenska och utländska. Att vinna priset är ett bevis på den passion vi finner hos grundarna av detta fina svenska varumärke. I denna artikel träffar vi Susanne Sjölander och hennes dotter Celinn som tillsammans grundat, driver och äger Cosmopharma.

Susanne kommer från en entreprenörsfamilj och har alltid velat starta ett eget företag. Hon arbetade innan hon 2006 tog steget arbetat med hudvård i direktförsäljningsbranschen och lärde sig där konsten att tillverka bra produkter. Susannne tog med sig all kunskap in i bolagen och utvecklat det till var det är idag. Till att börja med fortsatte Susanne att driva försäljningen av produkterna igenom hemförsäljning.

Body Butter och "Award winning" ansiktskräm

Under 2019 klev även Susannes dotter Celinn i företaget. Celinn, drev målmedvetet klimatfrågan i företaget och vurmade för att Cosmopharmas, redan bra produkter, även skulle kunna bli än mer klimatsmarta. Hon alltid haft väldigt känslig hud och ville också ta fram en serie som hade aktiva men milda ingredienser för att även passa henne.

Under 2020 hände väldigt mycket. I och med att all hemförsäljning, det som fanns kvar, avslutades i och med Corona, lades stort fokus på att utveckla Cosmopharma 2.0. Det är det som ni möter idag. Idag är allt Svensltillverkat, emballagen återvinningsbara, recepten omgjorda med mer milda och gärna närproducerade ingredienser. Till exempel använder dom skandinavisk sjösand i sin ansiktspeeling istället för traditionella krossade aprikoskärnor. Alla emballage är i återvinningsbar PET.

Susanne och Celinn har lagt mycket fokus på att verkligen utveckla fantastiska produkter. Det märks verkligen med tanke på alla nomineringar och vinsterna i STHLM Beauty Week Awards. En Beauty Oscar i Aftonbladet, skönhetsredaktörerna för Årets Bästa Multiprodukt 2021. Nominerade i Organic Beauty Awards både som Årets Bästa Ekologiska Produkt 2021 och Årets Bästa Ekologiska Made in Scandinavia 2021.

Idag finns återförsäljs Cosmopharmas hudvård på olika salonger, butiker, Lyko och nu även på Green Little Heart där vi lyfter ekologiska, hållbara och veganska varumärken.

Den senaste satsningen inkluderar en egen butik i Kungsägen i Stockholm som heter Mor & Dotter Store, trots nuvarande pandemi, så är den mycket välbesökt. Dock bara två kunder inne i butiken i taget.

Susanne Sjölander - Butik Mor & Dotter - Celinn Sjölander

I Cosmopharmas produkter, finns aktiva men milda ingredienser. De flesta från natuligt veganskt ursprung och flera ekologiska. En av krämerna Moisturizing Body & Face Cream innehåller svenskt bivax, i övrigt är allt veganskt. När vi kikar igenom produkter så är det ju vissa som sticker ut. Cosmopharmas ljuvliga ekologiska, veganska, svensktillverkade, handgjorda Whipped Shea Butter är helt fantastiskt! Idag finns det i tre dofter och det är otroligt prisvärda – Jasmine, Orange Peel Oil och Papaya & Mango – alla ”to-die-for”!

I deras återfuktande och rengörande ansiktspeeling så bor det Skandinavisk sjösand som utför den skonsamma exfolieringen. Och vad innehåller egentligen balsamet? Jo det är Karagentång från svenska kusten där tångens fibrer och uppbyggnad – lägger sig på håret och gör det blank och fint och ersätter därmed silikon. Deras ansiksvatten innehåller inte alkohol utan kamfer, som är naturligt antiseptiskt och bakteriedödande.

Bodybytter! - Photo Cred Cosmpharma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0