hållbart herr kläder miljö grön green little heart

Hållbara klädmärken för coola killar!

Det är ofta tjejer som startar trender. Det kan låta provocerande, men med lite googling så ser du att det faktiskt stämmer.

Än så länge finns det inte lika många hållbara alternativ för män, men det är på väg!

Vilka märken gäller då för män? För hållbara coola män – väjer ju hållbara alternativ!

Patagoina in our hearts!

Att inte nämna Patagonia i hållbara sammanhang vore ju himla synd. Bara en sådan sak som att ha en flik på hemsidan helt dedikerad til aktivism – det är rikgtigt coolt. Patagonia är ett outdoors märke som har kollektioner för både dam och herr. Fokus är äventyr, hållbarhet och tänja gränser. Inspirationen kommer från Patagonien och grundaren Yvon Chouinard var en hängiven klätterentusiast. “Let my people go Surfing” är en filosofi som företaget försökt behålla även under sin stora tillväxtresa.

Patagonia söker ständigt nya sätt att arbeta hållbart och eftersom mycket dun används i deras ytterplagg sourcar de nu dun på andrahandsmarknaden – alltså från gamla täcken och liknande så att inte nya fåglar ska behöva sätta livet till för att göra varma jackor.

Photo Credit: Patagonia

How Flamboyant can you be?

Be Flamboyant

Vegansk och hållbart Sneaker varumärke – Unisex! Från Spaniens sol hittar vi detta riktigt coola varumärke. Känns som detta är framtiden, unisex, diversified and vegansk. Ja alla boxar är tickade och det är toksnygga sneakers! Kan inte bli mycket bättre helt enklet! Varumärket startades av spanska paret Tatiana och Jorge. Deras fokus är hållbarhet, unisex, cruelty Free (Peta certified) och att det är veganskt! We love it!

Photo Credit: Be Flamboyant

Kuyichi

Kuyichi, världens första ekologiska jeansmärke som grundades 2001 som en konsekvens av grundarnas research av Perus bomullsindustri. De chockades av den fruktansvärda fattigdomen och de miljöfarliga framställningen.Målet blev att vara ett hållbart och etiskt varumärke som tar stor hänsyn både till rättvisa arbetsföhållande och även till den impact på miljön som produktionen innebär. Idag finns både herr och dam kollektioner och de har många miljö och anti cruelty certifieringar.

Jeansindustrin tillhör den inom mode som är den mest miljöförstörande så detta varumärke är coolt på många sätt!

Några svenska bra varumärken som har riktigt snygga kollektioner för män är te.x. Fillipa K, Dagmar har många Unisex plagg och även Afound har både herr och dam kläder och eftersom Afound säljer Second Hand så är det ett utmärkt alternativ för att kunna handla hållbart!

Knowledgecottonapparel

Knowledgecotton apparel är medlem i Textilbörsen. Alla plagg är antingen GOTS-certifierade eller organisk innehållsstandard (OCS) certifierad via Ecocert Greenlife certifieringsorgan IMO.

Dessa tyger inkluderar ekologisk bomull, ekologiskt linne, Tencel, GRS-certifierad återvunnen polyester och ekologisk ZQ Merino-ull (härstammar från djurskydds inriktade gårdar i Sydamerika som är fria från mudder). Detta är de enda animaliska biprodukter de använder. Allt som ser ut som läder är syntetiska mikrofiber och minimerar miljöbelastningen till en tredjedel jämnfört med läder av ko.

KnowledgeCotton Apparel investerar i att bekämpa fattigdom och helt få bort barnarbete samt hållbarhet – i tron på en bättre framtid genom deras produktion och materialval

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Select your currency

Main Menu

0