”Min cirkulära garderob” med Ivonne Penadillo grundare av InfinitDenim

“Min cirkulära garderob” med Ivonne Penadillo grundare av InfinitDenim

Är du redo för din dagliga dos av "Min cirkulära garderob"? Om ditt svar är Ja, fortsätt läsa, och om du är kär i jeanskläder, kommer du inte att vilja missa detta märke.

Ivonne ligger bakom det populära Denimmärket, InfinteDenim från soliga Barcelona. I dagens intervju lär vi känna Ivonne som svarar på våra frågor om vad som gör deras varumärke cirkulärt, deras miljöpåverkan och hur de kompenserar det, använda tyger och mer!

Berätta lite om dig själv och hur kom du med idé om att skapa InfinitDenim?

InfinitDenim är det hållbara modemärket som samarbetar samt är en del med  miljö- och socialföreningen “Back to Eco”. År 2016 föddes till “Back To Eco” från mötet mellan en biolog och en miljöaktivist, Montse Bayen och Nuria Nubiola, med avsikt att omvandla material som anses vara avfall till nya produkter. Vi ville bokstavligen ”gå tillbaka till eko” från tidigare tider, där livscykeln för våra föremål förlängdes genom att reparera, omvandla och återanvända. Sedan vår första väska har mer än 20 ton jeans “efter konsument” passerat genom våra händer. Vi har arbetat outtröttligt för att skapa vår affärsmodell baserad på en cirkulär ekonomi som kan gynna vårt samhälle och planeten.

Hur hanterar ni er miljöpåverkan? Gör du något för att kompensera för vatten- eller CO2-påverkan?

På Infinitdenim arbetar vi med en cirkulär ekonomi där material omvandlas, återanvänds och aldrig förstörs eller överges. Detta är en ekonomi som går utöver bara vårt företag eftersom den möjliggör en global fförbättring där vi alla vinner i varje transaktion. Under 2018 utvecklade vi ett innovationsprojekt genom vilket vi skapar trådar och tyger från resterna av vår upcycling-samling. Vi kallar dessa nya material INFINIT DENIM och är gjorda av 29% jeans efter konsument, 36% kvar av bomull före konsument och 35% träfiber från en ekologiskt odlad skog (REFIBRATM – TENCEL TM). Vi arbetar bara med återvunna, återvinningsbara, organiska och naturliga material och med R.E.A.C.H färg- och tvättprocesser som har låg energi- och vattenförbrukning. Dessutom sker hela försörjningskedjan lokalt i Barcelona, ​​vilket minskar koldioxideffekten i samband med transport.

Vem tillverkar kollektionerna och var?

Våra produkter tillverkas etiskt i Barcelona och de flesta tillverkas i vår Factory Store där vi har vårt huvudkontor och vår butik, därför är vår process transparent och kunderna kan se vem, när och var våra produkter tillverkas.

Hur tillverkas kläderna i termer av tygtyp och färgämne? Återvinns de flesta av dina tyger?

Vårt huvudsakliga material, den “oändliga denimtyget – Infint Denim”, är 65% återvunnen fiber varav 29% är denim “efter konsumenten”. Vi använder också andra återvunna tyger som 50% återvunnen och 50% ekologisk bomull eller denimtyg av 20% återvunnen bomull och 80% bomull. På andra sidan är alla produkter som används i färg- och tvättprocesserna registrerade i R.E.A.C.H. Processerna som används är hållbara och miljövänliga eftersom de har låg energi- och vattenförbrukning.

Vilka är de viktigaste värdena bakom ditt varumärke?

Cirkulär, etiskt tillverkat, lokalt och spårbar.

Vilka är era bästsäljare? 

Vår upcycled accessoarlinje är början på vår historia och de tidlösa favoriterna. Några av våra nya “oändliga “kläder som vår överdimensionerade skjorta och vår midiklänning har också hittat en plats i våra kunders gröna hjärtan.

Har du en 5 eller 10 års vision för ditt företag som du kan dela med oss?

Vi innoverar ständigt, går och växer mot en mer hållbar och cirkulär framtid för vårt varumärke. Vårt huvudmål är att arbeta med massor av 100% återvunna fibrer och ett 100% återvunnet fiber denimtyg.

Vad är något du önskar att kunderna visste om hållbart mode?

Vi finns, det finns ett bättre alternativ till sk. Fast Fashion.  Vi kanske inte har stora butiker, låga priser och mer kläder som du någonsin kan prova, men vi har något bättre. Vi kan erbjuda tidlösa och säsongslösa, bekväma, lokalt och etiskt tillverkade produkter som du kommer att bli kär i. Och vi samarbetar med företag som drivs av samma värderingar som vi gör – tex. ni på Green Little Heart. 

Vad är det mest utmanande med att driva ett hållbart modeföretag?

Ärligt talat, konkurrera mot snabba modepriser och fortsätta kämpa för våra ideal med ett stort leende i ansiktet och en orubblig tro för en bättre och cirkulär framtid för mode.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Select your currency

    Main Menu

    0